ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ των ΕΛΤΑ Μεγάρων και σε ένα βιβλιοπωλείο στην Κηφισιά έγιναν χθες οι ληστείες της ημέρας, ενώ στόχος διαρρηκτών έγινε και μια μονοκατοικία στην περιοχή της Αρτέμιδος.

Αντιμέτωποι με έναν ένοπλο βρέθηκαν χθες στη μία το μεσημέρι, υπάλληλοι των ΕΛΤΑ Μεγάρων. Ο δράστης, σε λίγα λεπτά, άρπαξε όσα χρήματα βρήκε στα ταμεία και διέφυγε πεζός.

Το απόγευμα άλλος ένοπλος εισέβαλε σε βιβλιοπωλείο στην περιοχή της Κηφισιάς, απείλησε την ιδιοκτήτρια και της άρπαξε χρήματα από το ταμείο. Και σε αυτήν τη ληστεία, ο δράστης έφυγε πεζός.

Στην περιοχή της Αρτέμιδος, άνω-κάτω βρήκε τη μονοκατοικία όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης της. Προχθές τα ξημερώματα που έλειπε από την κατοικία του, εισέβαλαν διαρρήκτες και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο και αντικείμενα του σπιτιού. Φεύγοντας έκλεψαν και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη με τα κλειδιά που βρήκαν στη μονοκατοικία.

Οι περιπολίες δεν… απέδωσαν

Στο μεταξύ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έδωσε χθες στη δημοσιότητα στοιχεία για την κινητοποίηση της Αστυνομίας τον Δεκέμβριο στην περιοχή της Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, κινητοποιήθηκαν 15.441 αστυνομικοί και πραγματοποιήθηκαν 2.399 πεζές και 5.589

εποχούμενες περιπολίες.

Ωστόσο, η μεγάλη αυτή κινητοποίηση, την οποία επικαλείται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δεν απέτρεψε το μπαράζ των ληστειών και διαρρήξεων, που σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, ειδικά τις εορταστικές ημέρες και οι σχεδιασμοί της αστυνόμευσης αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί.