ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ- αλλά όχι χωρίς ενδιαφέρονκουβέντα είχαν στα όρθια,στο περιθώριο της πρωτοχρονιάτικης δοξολογίας στη Μητρόπολη, οι Νίκος Αθανασάκης και Λευτέρης Ζαγορίτης. Αφορούσε την εκπροσώπηση Τύπου των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο.

Πλαφόν εμφανίσεων

ΘΥΜΙΖΩ ότι υπάρχει πλαφόν στις προεκλογικές τηλεοπτικές εμφανίσεις όσων είναι υποψήφιοι βουλευτές. Αυτό πλήττει τη Ν.Δ. αφού ο μεν Θόδωρος Ρουσόπουλος θα πολιτευθεί στο υπόλοιπο Αττικής και ο γραμματέας δεν το συζητάει να μην κατέβει στη Β΄ Αθηνών. Εκεί πολιτεύεται όμως και ο φρέσκος «σπόουκσμαν» του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. Εξ ου και στη Ρηγίλλης ξύνονται να μάθουν αν η Χαριλάου Τρικούπη θα είχε διάθεση να συναινέσει σε ρύθμιση που να εξαιρεί από τον περιορισμό τούς εκπροσώπους των κομμάτων, ώστε να μπορούν να αλωνίζουν στο γυαλί.

Πονηρότερος ο Αθανασάκης

ΩΣ ΠΡΟΣ αυτό επιχείρησε ο Ζαγορίτης να διερευνήσει τον Αθανασάκη- και μάλιστα με τη γνωστή πονηρία των Ηπειρωτών. «Αν είναι να εξαιρέσουμε τους εκπροσώπους», του είπε, «δεν εξαιρούμε και τους γραμματείς των κομμάτων;».

Αλλά ο Αθανασάκης, μη ενδιαφερόμενος ο ίδιος να πολιτευθεί με σταυρό, δεν έχει προσωπικό κώλυμα. Έτσι, έμεινε παγερά ασυγκίνητος.

Φεύγοντας από τη Μητρόπολη, ο Ζαγκόρ δεν είχε μπορέσει να καταλάβει από την αντίδραση του Αρκτούρου αν το ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάει ή δεν λέει αν θα το συζητήσει.

Οι αναζητήσεις του Πέτρου

ΕΓΩΣΑΣ ΛΕΩ, πάντως, ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Πληροφορούμαι ότι και ο Ευθυμίου αναζητά το πρόσωπο που θα τον αναπληρώσει στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου. Ο επικρατέστερος είναι ο ευρωβουλευτής Πάνος Μπεγλίτης που όμως αρνείται τη θέση και εμφανίζεται αμετάπειστος. Τούτου δοθέντος, κάτι ακούω για δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης. Ο τελευταίος δεν ενδιαφέρθηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως άλλοι συνάδελφοί του δεν ενδιαφέρονται.

Έγιναν βολιδοσκοπήσεις

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ βέβαιος ότι ο Πέτρος θα ήθελε για αναπληρωτή του δημοσιογράφο. Ξέρω όμως ότι όλα αυτά έχουν φθάσει στα αυτιά της Ν.Δ. που έχει ήδη στον νου της κάποιους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έχω την αίσθηση ότι έχουν γίνει και σχετικές βολιδοσκοπήσεις, ώστε η Ρηγίλλης να έχει έτοιμη απάντηση σε περίπτωση που η Χαριλάου Τρικούπη κάνει τέτοια κίνηση. Πάντως, στο ΠΑΣΟΚ η θέση αναπληρωτή εκπροσώπου για την προεκλογική περίοδο προσφέρεται προς το παρόν ξεροσφύρι- δηλαδή χωρίς θέση στη λίστα Επικρατείας.