ΜΕ ΔΥΟ ληστείες- μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη- μπήκε ο καινούργιος χρόνος. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όμως, πέντε ληστείες έγιναν στην Αττική. Έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα ζευγάρι ληστών έστησαν ενέδρα τις πρώτες ώρες του νέου χρόνου σε μια 30χρονη. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού τής άρπαξαν την τσάντα με 400 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Στη Θεσσαλονίκη, ο ληστής βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που είχε «χτυπήσει» αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα, ενώ είχε φροντίσει να φάει και… γλυκά. Ο ληστής χτύπησε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού και λίγο αργότερα συνελήφθη.

Πέντε επιθέσεις

Με πέντε ληστείες σε γειτονιές της Αθήνας πέρασε η τελευταία ημέρα του περασμένου χρόνου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δύο οδηγοί ταξί στα Πετράλωνα και στην Πεντέλη έπεσαν θύματα ληστών, ενώ μια 76χρονη δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία. Το απόγευμα της παραμονής άγνωστος που κρατούσε μαχαίρι μπήκε σε κατάστημα στην Νέα Σμύρνη και λήστεψε την ιδιοκτήτρια.

Αργότερα επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε και ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα.

Παρά το ρεκόρ επιθέσεων στην Αθήνα τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης στους χαιρετισμούς που απηύθυνε για την αλλαγή του έτους από το κέντρο της Άμεσης Δράσης στους αστυνομικούς χαρακτήρισε τα συνεχή κρούσματα επιθέσεων «περιστατικά μεμονωμένα, μέτριας και ήπιας εγκληματικότητας».