Κακά τα ψέματα, η βιομηχανία των video games στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε νηπιακό στάδιο. Επενδύσεις δεν γίνονται και οι ταλαντούχοι προγραμματιστές φεύγουν στο εξωτερικό. Κάποιες ομάδες παραμένουν στη χώρα και το παλεύουν μόνες τους, όπως οι Monsters, Glow Games, Toka Loka και κάποιες ακόμη. Η πλατφόρμα Steam τους επιτρέπει να κάνουν διαθέσιμα τα παιχνίδια τους σε όλο τον κόσμο, κάτι που πριν από 10-15 χρόνια ήταν αδύνατο.

Μία πρόσφατη προσπάθεια είναι από την Storyline Team, που αποτελείται από μόλις δύο (!) developers. Εδώ και πέντε χρόνια πάλευαν με ένα survival horror παιχνίδι, το οποίο και κατάφεραν να ολοκληρώσουν και να κάνουν διαθέσιμο τον περασμένο μήνα στο Steam. Στο «Crying is not Enough» o παίχτης καλείται να αντιμετωπίσει μεταφυσικούς εχθρούς χρησιμοποιώντας όπλα και άλλους μηχανισμούς επιβίωσης. Να λύσει γρίφους και να σημειώσει πρόοδο ξετυλίγοντας σιγά, σιγά την ιστορία.

Ηρωας του παιχνιδιού είναι ο 35χρονος Τζέικομπ Χέλτεν, που πριν από μερικές εβδομάδες κόντεψε να χάσει τη γυναίκα του, Κλερ, σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η Κλερ νοσηλεύεται αλλά λίγο πριν πάρει εξιτήριο εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το νοσοκομείο. Ο Τζέικομπ ψάχνει να βρει άκρη και σύντομα βυθίζεται σε μια ιστορία που θα φανεί πολύ οικεία σε όσους έχουν ασχοληθεί με το «Silent Hill», το «Resident Evil», το «Alone in the Dark», το «The Evil Within» και ένα σωρό ακόμη παιχνίδια του είδους.

Οι διάλογοι είναι στα αγγλικά, ενώ μενού και υπότιτλοι είναι διαθέσιμα σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και ρωσικά. Σύντομα το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και για PS4, Xbox One.

Αν σας αρέσουν τα survival horror παιχνίδια, είστε πρόθυμοι να ρίξετε λίγο τον πήχυ των απαιτήσεων (η σύγκριση με τους τελευταίους τίτλους των μεγάλων στούντιο του εξωτερικού είναι κάπως αποκαρδιωτική) και θέλετε να στηρίξετε ένα ελληνικό video game, αναζητήστε το «Crying is not Enough» εδώ.