Μέχρι να καταλήξουν στον Ολντεν Έρενραϊχ για το ρόλο του Χαν Σόλο, οι δημιουργοί του «Solo: A Star Wars Story» φημολογείται ότι πέρασαν από ακρόαση…2.500 ηθοποιούς! Μην νομίζετε όμως ότι και πριν από τέσσερις δεκαετίες, η επιλογή του Χάρισον Φορντ για το πρώτο «Star Wars» ήταν απλή. Κόσμος και κοσμάκης είχε φλερτάρει με το ρόλο, ανάμεσά τους και κάποια πολύ γνωστά ονόματα, που σήμερα χρειάζεται πολλή φαντασία για να τους φανταστούμε ως Χαν Σόλο.

Πάρτε για παράδειγμα τον Αλ Πατσίνο. Μετά τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα ήταν στην κορυφή της λίστας για οτιδήποτε γυριζόταν στο Χόλιγουντ τότε. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, απέρριψε ρόλους στα «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (τον πήρε ο Ντάστιν Χόφμαν), «Ημέρες Ευτυχίας» (πήγε στον Ρίτσαρντ Γκιρ), «Ο Ταξιτζής» (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), ακόμη και το «Star Wars». «Ο ρόλος ήταν δικός μου αν τον ήθελα, αλλά δεν καταλάβαινα το σενάριο», είχε πει ο ηθοποιός το 2013. Αν δυσκολεύεστε να τον φανταστείτε στο ρόλο, ευτυχώς το έκαναν άλλοι για σας στο παραπάνω βίντεο.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε από την άλλη πλευρά, μόλις είχε τελειώσει το «Ρόκι» όταν πήγε στην ακρόαση για το «Star Wars». Κατάλαβε όμως και ο ίδιος ότι δεν ήταν κατάλληλος για το ρόλο. «Θα είμαι χάλια με κολλητό παντελόνι και πιστόλι λέιζερ στο χέρι. Αυτή η φάτσα δεν είναι για το διάστημα» είπε στον Λούκας και αποχώρησε αξιοπρεπώς.

Και ο Νικ Νόλτε ήταν ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονταν για το ρόλο, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα τον έπαιρνε ποτέ. «Ήταν δεδομένο ότι θα πήγαινε στον Φορντ, για τη συγκεκριμένη ομάδα παραγωγής ήταν ο ηθοποιός τους».

Ο Κερτ Ράσελ, τέλος, είχε φτάσει πιο κοντά απ’ όλους στο ρόλο, μάλιστα είχε κάνει ακρόαση τόσο για το ρόλο του Σόλο όσο και για εκείνον του Λουκ Σκάιγουοκερ. Ο Τζορτζ Λούκας δεν μπορούσε να αποφασίσει για ποιον ρόλο από τους δύο τον ήθελε, ο Ράσελ δέχτηκε προσφορά για τη σειρά γουέστερν «The Quest» και αποφάσισε να πει το «ναι», γιατί δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Όμως η ακρόασή του για το ρόλο του Σόλο υπάρχει online και μπορείτε να τη δείτε εδώ.