Ταινίες υψηλού επιπέδου, φτιαγμένες από φανς και όχι από χολιγουντιανά στούντιο, έχουν γυριστεί αρκετές ως συμπλήρωμα ή φόρος τιμής σε μεγάλες κινηματογραφικές σειρές τύπου «Star Wars» και «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». Πλέον και η σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ» διαθέτει μία τέτοια ταινία, που χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε επίπεδο παραγωγής από τις υπόλοιπες.

Το «Voldemort: Origins of the Heir» διαρκεί 53 λεπτά και αφηγείται μια ιστορία, της οποίας μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο τις επιπτώσεις: την μετατροπή του μαθητή Τομ Ριντλ στον πανίσχυρο μάγο Βόλντεμορτ, τον μεγάλο «κακό» των βιβλίων και των ταινιών. Επάνω μπορείτε να το δείτε ολόκληρο online.

Πρόκειται για ιταλική παραγωγή σκηνοθετημένη από τον Τζιανμαρία Πετζάτο, και πρωταγωνιστούν ο Στέφανο Ρόσι ως Τομ Ριντλ / Βόλντεμορτ και η Μανταλένα Ορκάλι στον ρόλο της Γκρίκα ΜακΛάγγεν, παλιάς συμμαθήτριας του Ριντλ και κληρονόμο ενός από των τεσσάρων ιδρυτών του Χόγκουαρτς, Γκόρντικ Γκρίφιντορ. Η ΜακΛάγκεν κυνηγάει τον Ριντλ μετά από την υποψία που έχει πως ο ίδιος ευθύνεται για τον φόνο του μάγου Χέπζιμπα Σμιθ, απόγονο της οικογένειας των Χάφλπαφ.

Πολλά παράξενα ονόματα, θα πείτε όσοι δεν έχετε εντρυφήσει στον κόσμο που δημιούργησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Και αυτή η ταινία σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη για να σας εισάγει σε αυτόν, και ας προηγείται σαν θέμα χρονικά των υπολοίπων με ήρωα τον Χάρι Πότερ – γιατί υπάρχουν και τα «Φανταστικά ζώα» που προηγούνται όλων, αλλά ας μην μπλέξουμε περισσότερο τα πράγματα.

Πάντως το «Voldemort: Origins of the Heir» έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και μέσα σε τρεις ημέρες ξεπέρασε τα 7 εκατ. views στο YouTube.