Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας «Eτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, ο οποίος στις αρχές του 2017 την απέσυρε από τις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν, καθώς είχε κατά κάποιον τρόπο συσχετιστεί με τις δολοφονικές επιθέσεις σε οδηγούς ταξί εκείνες τις ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει τότε τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά. Την προηγούμενη εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο στην Αθήνα, στις 7/2/2017, ενημέρωσαν πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

»Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν και να παραδώσω ό,τι υλικό υπήρχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

»Υπό το φως, λοιπόν, των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με τον δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε, όπως δήλωσα, η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δύο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

»Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο «Ετερος Εγώ», λυπάμαι ειλικρινά που η διαμέσου της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ό,τι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας».

Προ ημερών, ο Σωτήρης Τσαφούλιας ανέβασε ολόκληρη την ταινία με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Δημήτρη Καταλειφό, Μάνο Βακούση και Ιωάννα Κολλιοπούλου στο YouTube, όπου έχει ξεπεράσει τις 142.000 προβολές. Αξίζει να τη δείτε, έστω και έτσι.