Η πίτσα και το παγωτό είναι δύο από τις δημοφιλέστερες ένοχες απολαύσεις, και πολλοί έχουμε βρει παρηγοριά κοντά τους κάποια «δύσκολα» βράδια (ή και εύκολα βράδια, δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να φας πίτσα ή παγωτό…).

Θα ίσχυε όμως το ίδιο για το παγωτό με γεύση πίτσα; Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι ένα εμφατικό «όχι», ωστόσο δεν θα πρέπει να είμαστε απόλυτοι χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει. Στο παγωτατζίδικο Little Baby’s στη Φιλαδέλφεια (των ΗΠΑ δυστυχώς, όχι τη δική μας) η πίτσα είναι μία από τις δημοφιλέστερες γεύσεις, και το παραπάνω βίντεο μας αποκαλύπτει τα μυστικά της παρασκευής του.

Eκτός από το φρέσκο γάλα, τα υλικά είναι αυτά που συναντάμε και σε μια κανονική πίτσα: ντοματοπελτές, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, πάστα σκόρδου, βασιλικός, φρέσκο γάλα. Οσοι το έχουν δοκιμάσει, καταθέτουν ότι η γεύση του είναι καλύτερη από το σύνολο των υλικών του.

Αντί για κύπελλο, μάλιστα, μπορεί κανείς να το βάλει πάνω σε ένα κομμάτι πίτσα. Κάτι σαν μηλόπιτα με παγωτό, στο (πολύ) πιο αλμυρό της…