Το Σάββατο 16 Ιουνίου, ο Πειραιάς θα φορέσει τ’ αθλητικά του για να τρέξει μεταφέροντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και τερματίζοντας την ενδομητρίωση που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας. Το Piraeus 2018 Night Run / Walk by «Vita» έρχεται στις 8 το βράδυ για καλό σκοπό! Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι το πάρκινγκ του Γηπέδου Καραϊσκάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος 5.000 μ. και 10.000 μ. και περίπατο 2.500 μ.

Στην τελική ευθεία για τον αγώνα, οι φορείς της πόλης και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση έδωσαν το πρωί της Τρίτης συνέντευξη Τύπου. Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε τη σημασία του Endomarch 2018 όχι μόνο για τη στήριξη της γυναικείας υγείας αλλά και για την ενημέρωση σχετικά μ’ αυτήν την άγνωστη πάθηση. «Καλούμε όλους τους δημότες του Πειραιά αλλά και της Αθήνας να λάβουν μέρος και να δυναμώσουμε την προσπάθεια αυτή. Εύχομαι να έχουμε στην πόλη μας και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις που να στέλνουν τέτοια κοινωνικά μηνύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος που δεσμεύτηκε να τρέξει και ο ίδιος στον αγώνα. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε πως ήδη το ενδιαφέρον του κοινού για τον αγώνα είναι μεγάλο. «Πρόκειται για ένα δρομικό event που καλύπτει το τρίπτυχο που έχουμε θέσει ως δημοτική Αρχή απ’ την αρχή της θητείας μας: αθλητισμός για όλους σε όλες τις ηλικίες, ένα κοινωνικό μήνυμα για την ενδομητρίωση και το φιλανθρωπικό κομμάτι, αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί στην οργάνωση Καλός Ποιμένας στην Καστέλλα που φροντίζει κακοποιημένα παιδιά», υπογράμμισε η πρώην πολίστρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας. Η διευθύντρια του περιοδικού «Vita» Φωτεινή Βασιλοπούλου, μεγάλου χορηγού του Endomarch, υπογράμμισε πως «συμμετέχουμε στον αγώνα στηρίζοντας την προσπάθεια για γνώση και ενημέρωση, αφού το περιοδικό αγκαλιάζει τη γυναίκα». Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες μέσω της σελίδας www.endomarch.gr. Παράλληλα, την ημέρα του αγώνα θα είναι δυνατή η υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην αφετηρία του Endomarch. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 και 10 ευρώ (για απλό και ενισχυμένο πακέτο αντίστοιχα) και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ενημέρωσης Χρόνιων Γυναικολογικών Παθήσεων Aware.

300 και πλέον γυναίκες ενισχύθηκαν στη μάχη τους με την ενδομητρίωση από την περσινή διοργάνωση, δήλωσε ο επικεφαλής του Endomarch Greece Γεώργιος Χείλαρης, χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος, λέκτορας Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Γυναικολογικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Stanford