Μια νέα τρέλα επικρατεί στον κόσμο του τρεξίματος. Και αυτή τη φορά δεν σχετίζεται με το σχέδιο των ειδικών ρούχων ή τα γκάτζετ που συνοδεύουν τους αθλητές. Το Pokemon Go, η εφαρμογή για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες που έχει κερδίσει εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον πλανήτη, έχει εισβάλει και στις δρομικές κοινότητες. Και όπως φαίνεται καθόλου τυχαία.

Η ψηφιακή λειτουργία του συνδέεται άμεσα για πρώτη φορά με τη φυσική δραστηριότητα σε ανοιχτούς χώρους, προωθώντας το τρέξιμο. Χάρη στους κανόνες του, κάθε παίκτης πρέπει να βρει δεκάδες ψηφιακά πλάσματα που είναι διασκορπισμένα γύρω του. Με τη χρήση της κάμερας της συσκευής του και του GPS στίγματός του, βλέπει στην οθόνη του τις θέσεις τους.
Κάπως έτσι, όσοι καταπιάνονται με το παιχνίδι καταλήγουν να «γράφουν» χιλιόμετρα στους δρόμους, παίρνοντας γεύση από μια πιθανή δρομική καριέρα που ανοίγεται μπροστά τους. Φυσικά, όσοι ήδη ασχολούνται με το τρέξιμο είναι ένα βήμα μπροστά. Μπορούν να περάσουν επίπεδα πιο γρήγορα αφού καλύπτουν τρέχοντας περισσότερο έδαφος και φτάνουν συντομότερα στα πόκε-στοπ τους (τόποι συγκέντρωσης πολλών Πόκεμον). Εκεί που το τρέξιμο αποδίδει καρπούς είναι όταν οι παίκτες έχουν εξασφαλίσει ένα αβγό, το οποίο προκειμένου να μετεξελιχθεί σε τερατάκι ο κάτοχός του χρειάζεται να περπατήσει χιλιόμετρα.

Παρ’ όλα αυτά, η διαδικασία αυτή μπορεί να κρύβει παγίδες με τραυματισμούς για όσους τρέχουν έχοντας σαν πυξίδα προσανατολισμού τους την οθόνη του παιχνιδιού. Ενα τρικ για να συνδυάσουν οι τρεχάτοι την καθημερινή προπόνηση με το κυνήγι των Πόκεμον είναι να ακολουθήσουν τη διαδρομή που τους υποδεικνύει η εφαρμογή, στρέφοντας όμως την προσοχή τους στις θέσεις των άβαταρ μόνο μετά την προειδοποιητική δόνηση για την προσέγγιση πόκε-στοπ.