Ποιοι είναι οι κορυφαίοι δρομείσ της WIND Running Team που τρέχουν για καλό σκοπό σε όλη την Ελλάδα

Μάγδα Γαζέα

Πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων / μαραθωνοδρόμος

Με εμπειρία 13 χρόνων είναι μια από τις κορυφαίες μαραθωνοδρόμους. Εχει συνδέσει το όνομά της με την αυθεντική διαδρομή, με τον Μαραθώνιο Αθήνας. Από το 2003 έχει λάβει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της αυθεντικής διαδρομής στην Αθήνα, με εξαίρεση το 2011, όταν έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί. Εχει αναδειχθεί 30 φορές πανελληνιονίκης, σε Μαραθωνίους, στα 5.000 μ., στα 10.000 μ. και στον ανώμαλο δρόμο του εθνικού Πρωταθλήματος. Εχει τρέξει 18 Μαραθωνίους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στόχος της είναι να καταφέρει στην Κοπεγχάγη στις 22 Μαΐου να πετύχει το όριο για συμμετοχή στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ.

Κώστας Γκελαούζος

Πρωταθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, μέλος της εθνικής ομάδας στίβου

Νικητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου που διεξήχθη τον Μάρτιο στο πλαίσιο του 5ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής. Κάτοχος της 1ης θέσης τα δύο τελευταία χρόνια στο 10άρι του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Από το 2012 έχει πετύχει περισσότερες από 30 διακρίσεις και 10 ρεκόρ σε πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου. Παράλληλα με τις προπονήσεις του σπουδάζει στο ΙΕΚ Ακμή, Προπονητική Στίβου. Επόμενος στόχος του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αμστερνταμ 7-10 Ιουλίου και ο Μαραθώνιος στο Ντύσελντορφ 24 Απριλίου, για να πιάσει το όριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο Κώστας είναι νέο μέλος της Wind Running Team. Μέσα σε δύο μήνες έχει κατακτήσει την 1η θέση στον Ημιμαραθώνιο του Ναυπλίου και την 1η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής και στους δύο.

Αναστασία Καρακατσάνη

Πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, μέλος της εθνικής ομάδας στίβου

Το 2013 κατέπληξε το κοινό στην Φινλανδία με την κούρσα των 10.000 μ. σημειώνοντας ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κλειστού στίβου –η δεύτερη επίσημη κούρσα της σε αυτά τα μέτρα. Το 2014 και το 2015 ήταν η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα στα 10 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Μάρκος Γκούρλιας

Πρωταθλητής ημιαντοχής και αντοχής, μέλος της εθνικής ομάδας στίβου

Αν και μόλις 21 ετών, ο Μάρκος είναι πρωταθλητής μεσαίων αποστάσεων και εκπροσωπεί τη χώρα συμμετέχοντας με την εθνική ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις νέων, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Γιουτζίν στις ΗΠΑ, το Διεθνές Μίτινγκ Γάνδης κ.ά. Τον Φεβρουάριο 2016 για δεύτερη συνεχή χρονιά κατετάγη πρώτος με διαφορά στα 8.000 μ. νέων του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανώμαλου δρόμου. Παράλληλα είναι φοιτητής Προπονητικής Αθλημάτων στο ΙΕΚ Ακμή.

Αναστασία Μαρινάκου

Πρωταθλήτρια κλειστού και ανοικτού στίβου και μέλος της εθνικής ομάδας

Είναι μόλις 20 ετών αλλά έχει καταφέρει πολλά. Μόλις πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε επίσημα την καριέρα της στον αθλητισμό. Σήμερα είναι πρωταθλήτρια κλειστού και ανοικτού στίβου αποστάσεων 800 μ., 1.500 μ., 3.000 μ. και μέλος της εθνικής ομάδας. Εχει πετύχει την καλύτερη επίδοση γυναικών στην Ελλάδα στα 1.500 μ. και κατέχει τη δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη. Το 2015 σημείωσε δύο πανελλήνια ρεκόρ (800 μ. και 1.500 μ.) στην κατηγορία νεανίδων κλειστού στίβου. Την ίδια χρονιά, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερμάτισε 1η στα 5 χλμ.

Γλυκερία Τζιατζιά

TrailRunner

Τερματίζει σταθερά στην 1η θέση γυναικών σχεδόν σε όλους τους ορεινούς αγώνες της χώρας, ενώ άρχισε να ασχολείται μόλις πριν από δύο χρόνια με το ορεινό τρέξιμο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεγάρχη Τρικάλων. Εχει σπουδάσει Διατροφή και Διαιτολογία. Αρχισε απευθείας με το ορεινό τρέξιμο, ενώ μέχρι τότε δεν γνώριζε καν την ύπαρξή του. Την ενδιαφέρει το πρωτάθλημα Skyrunning Greece by Salomon, με επικέντρωση στον Olympus Marathon, έναν αγώνα 44 χλμ. μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.

Γιώργος Διαλεκτός

TrailRunner

Ενας από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του, ξεκίνησε με τον κλασικό αθλητισμό, αλλά τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το ορεινό τρέξιμο. Εχει πολλά ρεκόρ και πρωτιές σχεδόν σε όλους τους ορεινούς αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα skyrunning. Μεγάλος στόχος του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning, στα τέλη Ιουλίου φέτος στην Ισπανία. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1996 παίζοντας μπάσκετ. Το 2001 ήταν 11ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στα 2.000 μ. στιπλ στην Ουγγαρία. Το 2012 κατέκτησε την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στα 3.000 μ. στιπλ. Ακόμη, κατέχει από το 2001 το πανελλήνιο ρεκόρ στα 2.000 μ. στιπλ.