Ευρυτάνιος

Δρόμος 2018

Στην καρδιά της Ευρυτανίας, σε μια ορεινή περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 17.00 ο φετινός 6ος αγώνας τρεξίματος. Αφετηρία και τερματισμός είναι το μνημείο των Κοκκαλίων στο χωριό Κρίκελλο, όπου έγινε η μάχη Αιτωλών και Ευρυτάνων απέναντι στους Γαλάτες το 279 π.Χ. Ο κεντρικός αγώνας έχει μήκος 19,5 χλμ. και απλώνεται στον ορεινό όγκο της περιοχής και σε μονοπάτια με ανηφορικά επίπεδα. Παράλληλα, για τους μικρούς δρομείς θα υπάρχει και η παιδική διαδρομή των 2 χλμ. στο ίδιο χωριό. Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.evrytaneiosdromos.gr

4ος Πολιχνίτος

Λέσβου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Ιουλίου στον Πολιχνίτο Λέσβου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Αλκαίος» Μυτιλήνης διοργανώνει λαϊκούς αγώνες δρόμου. Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης θα είναι η κεντρική πλατεία Πολιχνίτου, όπου θα δοθεί η εκκίνηση όλων των διαδρομών. Το κεντρικά αγωνίσματα θα είναι τα 5 και τα 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες, ενώ για τα παιδιά ανάλογα με τις ηλικίες θα υπάρχουν δοκιμασίες 1.200 και 1.800 μέτρων. Για τα ΑμεΑ έχει προβλεφθεί διαδρομή 600 μέτρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής τους στη διεύθυνση gs.alkaios@gmail.com έως 20 Ιουλίου.

I run Myrtos

στο Λασίθι

Στη μνήμη του μητροπολίτη Ιεραπυτνής και Σητείας Ευγενίου είναι αφιερωμένος ο αγώνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου στο χωριό Μύρτος του Λασιθίου στην Κρήτη. Στις 17.00 θα δοθεί η εκκίνηση των παιδικών αγώνων 750 μέτρων και των 1.500 μέτρων για τους ενηλίκους. Το μεγάλο αγώνισμα των 17 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα και θα περιλαμβάνει χωμάτινες διαδρομές – χωρίς μεγάλες υψοματικές διαδρομές – ενώ τα τελευταία χιλιόμετρα βγαίνουν στην άσφαλτο. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν, αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή στον χώρο της εκκίνησης δύο ώρες νωρίτερα. Μετά τον τερματισμό θα προσφερθούν κεράσματα σε όλους.