Είναι το μεγαλύτερο τριάθλο της Ελλάδας. Τα τελευταία έξι χρόνια καταφέρνει να συγκεντρώνει στο νησί των Σπετσών. τους κορυφαίους αθλητές του είδους. Μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται ακόμα και σε όσους ερασιτέχνες θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο, αξιοποιούνται όλες οι ομορφιές του νησιού του Σαρωνικού προς όφελος του αθλητισμού.

Ως εκ τούτου, το Spetsathlon για ακόμα μία χρονιά δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα πολύ υψηλά στάνταρ που έχει θέση ως διοργάνωση. Έτσι, εντυπωσίασε και ενθουσίασε συμμετέχοντες και επισκέπτες, επιφυλάσσοντας μοναδικές στιγμές αθλητικής δράσης! Η 6η εκδοχή του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα event πραγματοποιήθηκε στις Σπέτσες μεταξύ 11-13 Μαΐου, προσελκύοντας πάνω από 1.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πιστοποιώντας έμπρακτα ότι έχει καταστεί θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας! Παράλληλα, λειτούργησε ξανά ως πρότυπο πρότζεκτ ενταγμένο μέσα στους ορίζοντες του αθλητικού τουρισμού, δίνοντας το απαραίτητο πουσάρισμα στο νησί για την δυναμική εκκίνηση της καλκαιρινής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια των απονομών, η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Το φετινό Spetsathlon ήταν μία τεράστια επιτυχία, με ρεκόρ συμμετοχών, κάτι που μας γεμίζει με χαρά για την συνεχή προσπάθειά μας! Αυτό το τριήμερο ζήσαμε μια πραγματική γιορτή των αθλητικών ιδεωδών και της αξίας της συμμετοχής και αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν! Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς μας και σε όλους τους Σπετσιώτες και ραντεβού 5-7 Οκτωβρίου στο 8ο Spetses mini Marathon!»

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 11 Μαΐου με τον φιλανθρωπικό αγώνα Twilight #Charity4U Run, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την ενίσχυση της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους», που στόχο έχει τη στήριξη πέντε νέων αθλητών στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Εκεί, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για καλό σκοπό φορώντας τα φωσφοριζέ βραχιολάκια που προσέφερε και πάλι η Arla Protein.

Το δυναμικό «παρών» στη γραμμή της εκκίνησης έδωσαν πολλοί αθλητές, μεταξύ αυτών ο παραποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής, αθλητής του Charity4U και της Team Garmin Greece, ο οποίος σε αγωνιστικό επίπεδο όλες τις ημέρες διέγραψε εξαιρετική πορεία κατακτώντας την 3η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία στον αγώνα ποδηλασίας των 25k καθώς και το αργυρό μετάλλιο με το Γιάννη Δρυμωνάκο και τη Σόνια Καζόνι, που έτρεχαν για το Charity4U στη σκυταλοδρομία sprint αλλά και ο αθλητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, Παναγιώτης Κοντογιάννης, που εκπροσώπησε την Arla Protein Team.

Το Σάββατο 12 Μαΐου η παραλία του Αγίου Μάμαντος υποδέχτηκε πάνω από 200 αθλητές για τη διαδρομή των 1.000 μ. όσο και για τη νέα διαδρομή των 3.000μ. κολύμβησης, με τους Σταμάτη Καστόρη από την ομάδα ARLA Protein και το Νίκο Σημαντήρα από την ομάδα Interwetten-Swimmingclub να τερματίζουν πρώτοι με χρόνο 00:11:36 και 00:32:43, αντίστοιχα, ενώ στην κατηγορία των γυναικών πρώτες ήταν οι Στέλλα Αλεξανδρίδου και Κατερίνα Πολίτη με χρόνο 12:45 και 43:51, αντίστοιχα. Στην κολύμβηση με wet suit, πρώτοι τερμάτισαν οι Παναγιώτης Δημόπουλος από την ομάδα Ισμαήλος Α.Ε. και Γιώργος Καραθανάσης από την Ομάδα Interwetten- Swimmingclub με χρόνο 10:47 και 38:12, αντίστοιχα, ενώ πρώτες κατετάγησαν οι Πηνελόπη Κρέστα και Γεωργία Μαρινοπούλου με χρόνο 15:03 και 39:01.

Στον αγώνα συμμετείχαν, εκτός συναγωνισμού, οι πρωταθλητές κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, Στεφανος Δημητριάδης και Δημήτρης Κουλούρης ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή της χάλκινης παγκόσμιας παραθλήτριας στην κολύμβηση Έφης Γκουλή, που μάλιστα κατέκτησε την 3η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία στη διαδρομή των 1.000 μ., καθώς και ο Αντώνης Παππάς από το Σύλλογο Υποστήριξης ΑμΕΑ «Ιωνάς» και την Team Garmin Greece. Τους κολυμβητικούς αγώνες ακολούθησε το Spetses SUP Event by BIC®, μία μοναδική ευκαιρία διασκέδασης για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές, στο οποίο έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Ευαγγελία Τσιορλίδα, Γιάννης Δρυμωνάκος, Πόλυ Χατζόγλου και Βίβιαν Δράκου.

Στη συνέχεια, διεξήχθη ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών των 25 χλμ., ανάμεσα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο των Σπετσών, με τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο και την Νάντια Συντζανάκη να τερματίζουν πρώτοι με χρόνο 43:23 και 46:55 στις αντίστοιχες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ, μετά το τέλος των αγώνων, όλοι απήλαυσαν τις χειροποίητες πίτες με φύλλα Χρυσής Ζύμης που έφτιαξε ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών με αγάπη και μεράκι.

Το βράδυ του Σαββάτου η Πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε από τους ήχους της μοναδικής acoustic συναυλίας του συγκροτήματος INCO, που ενθουσίασε το κοινό των Σπετσών παράλληλα με το καθιερωμένο Melissa Pasta Party, με τους αθλητές να απολαμβάνουν ένα νόστιμο όσο και απαραίτητο γεύμα ζυμαρικών ενόψει της επόμενης ημέρας!

Η Κυριακή ήταν η μέρα του τριάθλου, με τον Herbalife Ambassador Μάκη Καλαρά να δίνει την εκκίνηση για τις δύο διαδρομές Sprint και Endurance, όπου ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητές συγκίνηση χάρισαν στους θεατές οι συμμετοχές αθλητών ΑμΕΑ, σε σκυταλοδρομίες 2 ή 3 ατόμων, όπως ο Γιάννης Γκούντας που κολύμπησε δεμένος μαζί με τον αθλητή με πρόβλημα όρασης Χρήστο Κορομηλά, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με την Εφη Γκουλή, ο Αντώνης Παππάς με την Τζέλη Σκαρλάτου καθώς ο παρατριαθλητής πρωταθλητής Γιάννης Χατζήμπεης.

Επίσης, ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή της μικρής Μαριλένας Γερογιάννη, που πάσχει από το εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο Okamoto, η οποία διήνυσε μια διαδρομή 5 χλμ. συνοδευόμενη διαδοχικά τόσο από τον πατέρα της, μαραθωνοδρόμο Βασίλη Γερογιάννη, όσο από τις Κλέλια και Άννυ Πανταζή από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και τις Ελένη Χατζίδου και Μαρία Σαμαρίνου.

Νικητής του Spetses Triathlon Sprint στους άνδρες ήταν για άλλη μια χρονιά ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου από την ομάδα ARLA Protein και της Team Garmin Greece με συνολικό χρόνο 01:11:25. και στις γυναίκες η Κατερίνα Μαλάμου με χρόνο 01:27:14. Στη σκυταλοδρομία πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα της Interwetten-Swimmingclub (Γιώργου Καραθανάσης-Ιωάννης Μαριόλας-Αναστάσιος Ψαρογιάννης) με χρόνο 01:15:00.

Στο Spetses Triathlon Endurance πρώτος στους άνδρες ήταν ο Βασίλης Γιαννόπουλος από την ομάδα ARLA Protein με χρόνο 02:32:05 και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη με χρόνο 02:48:38, ενώ στη σκυταλοδρομία πρώτευσε η ομάδα των Νίκου Σημαντήρα-Γιώργου Πεταλά-Μιχάλη Λουκέρη από την ομάδα Interwetten- Swimmingclub με χρόνο 02:22:14 και η γυναικεία ομάδα των Holmes Place αποτελούμενη από τις Έλλη Φλέγγα( CEO Holmes Place & πρόεδρος της ΑΜΚΕ Charity4U) και Κωνσταντίνα Χαλάτσα με χρόνο 3.16.50.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων στο www.spetsathlon.com