Ετοιμος να σπάσει το περσινό ρεκόρ και να ξεπεράσει το όριο των 5.500 δρομέων είναι ο 3ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης (Nea Smyrni Historic Run) που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στο ραντεβού για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός εντός Αττικής πριν από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, το οποίο έχει οριστεί για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, εκτός από τους χιλιάδες δρομείς που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, το «παρών» θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, προσωπικότητες από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης.

Τη στήριξή τους στον 3ο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, η οποία, αν και διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, υπόσχεται πως θα βρεθεί στο πλευρό των δρομέων το πρωί της 8ης Οκτωβρίου, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης.

Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού στον Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης δεν συνδέεται μόνο με τη συμβολή του στη γνώση και τη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης, αλλά και με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί την κατακλείδα των Ιωνικών Γιορτών, ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Αττική.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης που ξεκίνησε δειλά πριν από τρία χρόνια, κατάφερε να γιγαντωθεί και να αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικά ραντεβού στο πρόγραμμα των δρομέων, ενώ παράλληλα έχει συνδεθεί στενά με τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τον πολιτισμό. Το αποτέλεσμα οφείλεται στη σκληρή δουλειά εκ μέρους των διοργανωτών, αλλά και στην εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συμμετεχόντων. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με συνέπεια να προσπαθούμε ώστε κάθε χρόνο ο αγώνας να γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος» επισημαίνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 3ου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Στο πρόγραμμα του 3ου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης εντάσσονται διαδρομές 2.500 μ., 5.000 μ. και 10.000 μ. Για τις δύο τελευταίες έχει τεθεί ως όριο ηλικίας συμμετοχής το 12ο έτος, ενώ στη διαδρομή των 2.500 μ. γίνονται δεκτοί δρομείς ανεξαρτήτως της ηλικίας τους.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.