«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» είναι τίτλος από το θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς, ωστόσο αν αυτές τις ημέρες γράφαμε ένα θεατρικό μάλλον θα του δίναμε τον τίτλο «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι μπήκε απότομα» και –ουφ! –σκάσαμε από τη ζέστη. Τα περισσότερα τεχνικά μπλουζάκια, βέβαια, είναι κατασκευασμένα ώστε να διώχνουν όσο περισσότερο γίνεται τη θερμότητα και τον ιδρώτα. Ομως όταν ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο, ακόμη και αυτά φαντάζουν βαριά! Τι μπορεί λοιπόν να φορέσει ένας δρομέας όταν σκέφτεται πως πριν ολοκληρώσει το πρώτο χιλιόμετρο θα αρχίσει να ιδρώνει; Τη λύση έρχονται να δώσουν τα δρομικά μπλουζάκια χωρίς μανίκι, τα αμάνικα όπως συνήθως τα λέμε, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό που κάνει τα μαγικά του!

Ρυθμίζει την υγρασία και με κάποιον τρόπο τη διοχετεύει στην εξωτερική επιφάνεια του ρούχου, απ’ όπου και εξατμίζεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο δρομέας παραμένει στεγνός και δροσερός. Κάτι σαν να τρέχεις και να έχεις τον αέρα του κλιματιστικού γύρω σου.

Πέραν τούτου, το εντυπωσιακό είναι ότι τα εν λόγω υφάσματα έχουν και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που σημαίνει ότι διώχνουν τους μύκητες που προκαλούνται από την υγρασία στο σώμα. Επιπλέον, κάποια διαθέτουν ανακλαστικές λεπτομέρειες για να μπορείτε να προπονείστε το βράδυ και έχουν επίπεδες ραφές έτσι ώστε να μη δημιουργούνται τριβές. Οι σχεδιαστές των δρομικών ρούχων έχουν βρει ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένας αθλητής για να νιώθει άνετα, ακόμη και όταν το ύφασμα είναι στενό αλλά ελαστικό. Εχουν προνοήσει να συνδυάσουν τα έντονα χρώματα και τα σχέδια που κάνουν μεν ένα ρούχο τρέντι, αλλά είναι ταυτόχρονα και λειτουργικό.

Ανεση και αναπνοή

Γυναικείο αμάνικο μπλουζάκι Freedom Tank, με μέγιστη αναπνευσιμότητα που προσφέρει άνεση για πολλά ή λίγα χιλιόμετρα. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ και ελαστικό ύφασμα, που συνδυάζεται με το δικτυωτό υλικό στις μασχάλες για μεγαλύτερη απόδοση. Εχει επίσης επίπεδες ραφές. €40, Saucony (τηλ. 210-6740.277)

Κι αν είναι ροζ μην το φοβάσαι

Το αμάνικο μπλουζάκι PR pwr Cool Tank είναι κατασκευασμένο από υλικό Cool Cell που διώχνει τον ιδρώτα από το δέρμα και επιτρέπει να κυκλοφορεί ο αέρας, ώστε να δροσίζεστε ενώ προπονείστε. Διαθέτει και ανακλαστικές λεπτομέρειες για βραδινές διαδρομές. €30 Puma (τηλ. 211-1088.400)

Με αποσμητικές ιδιότητες!

Το αμάνικο φανελάκι της Mizuno διαθέτει τεχνολογία DryLite που ρυθμίζει την υγρασία που παράγεται διατηρώντας το σώμα στεγνό και Body Mapping που παρέχει βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα μέσα στο ρούχο για ενισχυμένη αίσθηση δροσιάς. Η τεχνολογία FreshPlus παρέχει αντιβακτηριδιακές και αποσμητικές ιδιότητες. Προτεινόμενη λιανική τιμή €40, Mizuno (τηλ. 210- 6855.220)

Επιλογή με τη… βούλα

Δρομικό μπλουζάκι Sunlight Lady της εταιρείας Gore Running Wear από αέρινο τεχνικό ύφασμα που αγκαλιάζει το σώμα. Εχει ελαφρύ και ελαστικό υλικό στη μέση για μοναδική άνεση. Από €50, Alpamayo Pro (τηλ. 210-3627.032)

Οι ζώνες στηρίζουν τον κορμό

Το Run Techfit Tank από τη σειρά Adidas by Stella McCartney συνδυάζει το φλοράλ σχέδιο με το αεριζόμενο ύφασμα που ενισχύει τη ροή του αέρα. Το υλικό climacool σας κρατά δροσερούς και στεγνούς. Οι ζώνες Techfit στηρίζουν τους μυς του κορμού. €110, Adidas (τηλ. 210-6754.888)

Το λαχανί της μόδας

Το Drylite Premium Tee της Mizuno διαθέτει τεχνολογία BlindStitch για μέγιστη άνεση στο τρέξιμο καθώς δεν δημιουργούνται καθόλου τριβές, τεχνολογία DryLite που ρυθμίζει την υγρασία και τεχνολογία FreshPlus που παρέχει αντιβακτηριδιακές και αποσμητικές ιδιότητες στο ρούχο. Προτεινόμενη λιανική τιμή €40, Mizuno (τηλ. 210- 6855.220)