Σε αντίθεση με μια γυναικεία τσάντα, που όταν κάποιος την ανοίξει μπορεί να βρει μέσα τα πάντα, η τσάντα του δρομέα πρέπει να είναι τακτοποιημένη και να περιέχει τα απολύτως απαραίτητα. Πρέπει επίσης να πληροί και κάποιες προδιαγραφές. Να είναι δηλαδή ελαφριά, από ύφασμα που αερίζεται και απομακρύνει τον ιδρώτα, να έχει μαλακούς ιμάντες και να χωράει όσα χρειάζεται ένας αθλητής για να κάνει κοντινές ή μακρινές διαδρομές. Σε αυτή την περίπτωση ένα σακίδιο πλάτης είναι η καλύτερη λύση, καθώς τα περισσότερα είναι εξοπλισμένα με ειδικές θήκες, έχουν φερμουάρ και εύκολη πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεστε ακόμα και όταν είστε εν κινήσει.

Ωστόσο, αν δεν θέλετε να έχετε ένα φορτίο στους ώμους σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα γυμναστηρίου, όπως έχει καθιερωθεί να την αποκαλούμε και να την αφήνετε στον χώρο που προπονείστε. Η καθημερινή χρήση σημαίνει και συχνό καθάρισμα. Καλό είναι να την πλένετε στο χέρι ή στο πλυντήριο, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, για να τη διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Είτε επιλέξετε σακίδιο είτε τσάντα φροντίστε να έχετε μέσα τα εξής: ένα αντηλιακό γαλάκτωμα για το πρόσωπο και το σώμα, που θα το ανανεώνετε τακτικά, ένα αποσμητικό σπρέι ποδιών για παν ενδεχόμενο, νερό ή κάποιο ισοτονικό ποτό και κάτι για να φάτε, όπως μια μπάρα δημητριακών ή μια μπανάνα. Μια μικρή πετσέτα θα σας φανεί αρκετά χρήσιμη, καθώς και μερικά έξτρα ρούχα όπως μπλούζα, κολάν, σορτς, κάλτσες και ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Τα κλειδιά σας, το κινητό και φυσικά την αγαπημένη σας μουσική. Είστε έτοιμοι για μια ακόμα καλοκαιρινή διαδρομή. Καλά χιλιόμετρα!

Πάντα χρήσιμο

Αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου – σώματος με δείκτη προστασίας SPF30 από βρώσιμο γιαούρτι, το οποίο αποτελεί φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Περιέχει βιολογικό εκχύλισμα ενεργής αλόης, έλαιο ελιάς, σησαμιού και Orbignya Οleifera. €18,50, Κορρές (τηλ. 213-0188.800)

Ακόμη καλύτερο

Η 8η έκδοση του παπουτσιού Guide προσφέρει μια μοναδική αίσθηση άνεσης, χωρίς ραφές για ακόμα πιο ευέλικτη διαδρομή. Το σύστημα απορρόφησης κραδασμών (SRC Crashpad) επεκτάθηκε μέχρι την περιοχή της καμάρας, χαρίζοντας απολαυστική εμπειρία αίσθησης πρόσφυσης και βελτιωμένη μετάβαση κίνησης. €135, Saucony (τηλ. 210-4839.480)

Και για νυχτερινές διαδρομές

Τοπ με τεχνολογία DryLite της Mizuno που ρυθμίζει την υγρασία που παράγεται διατηρώντας το σώμα στεγνό. Εχει λογότυπο NightLite στο μπροστινό και πίσω μέρος για ασφαλείς νυχτερινές διαδρομές και τεχνολογία BlindStitch που παρέχει μέγιστη άνεση στο τρέξιμο, χωρίς τριβές. Π.Λ.Τ. €45, Mizuno (τηλ. 210-6855.220)

Απαραίτητο

Αποσμητικό σπρέι ποδιών και υποδημάτων με ρικινελαϊκό ψευδάργυρο που αντιμετωπίζει και αποτρέπει την κακοσμία των ποδιών η οποία προκαλείται λόγω εφίδρωσης στο εσωτερικό των υποδημάτων. Οι αντιμικροβιακές δραστικές ουσίες του προστατεύουν από τις μυκητιάσεις των ποδιών. Π.Λ.Τ. €12,15, Gehwol (τηλ. 210-2381.336)

Για ενέργεια

Γευστική και ποιοτική μπάρα πρωτεΐνης με 10 γραμ. πρωτεΐνη (WPC80: ορός γάλακτος) ανά μπάρα και επικάλυψη σοκολάτας. Διατίθεται σε 4 γεύσεις: κακάο, βανίλια, ξηροί καρποί και γκότζι με κράνμπερι. ΠΛΤ €1,30, Naturals (τηλ. 211-4056.266)

Για κάθε διαδρομή

Ελαφρύ σακίδιο πλάτης Agile της Salomon ιδανικό για κοντινές ή μακρινές διαδρομές. Εχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις θήκες ακόμα και όταν τρέχετε, ιμάντες από μαλακό ύφασμα και ζώνη που προσαρμόζεται με Velcro στη μέση. €90, Shop and Trade (τηλ. 210-3408.400)