Ωραία. Δέσατε λοιπόν τα κορδόνια σας και είστε έτοιμοι για το πρωινό (ή βραδινό) σας τρέξιμο. Είτε έχετε σκοπό να κάνετε λίγα χιλιόμετρα είτε αισθάνεστε ότι ο Μαραθώνιος σας καλεί, κάπου πρέπει να βάλετε μερικά χρήσιμα αξεσουάρ για παν ενδεχόμενο. Ενα μπλουζάκι, μια πετσέτα, ένα κολάν, κάλτσες, κάτι για να αλλάξετε μετά την προπόνηση. Ολα αυτά, αλλά ακόμα και ένα ζευγάρι παπούτσια μπορούν να χωρέσουν σε ένα σακίδιο ή ένα σακ βουαγιάζ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ενώ τρέχετε θα κουβαλάτε και τα λίγα υπάρχοντά σας στην πλάτη. Μπορείτε να το αφήσετε στον χώρο που αθλείστε ή αν βγείτε στον δρόμο να έχετε μαζί σας ένα τσαντάκι μέσης για τα κλειδιά, το κινητό και το πορτοφόλι σας. Τα σακίδια πλάτης είναι μόδα, καθώς είναι πολύ βολικά και πολύ ευρύχωρα.

Εχουν τρέντι σχέδια, έντονα χρώματα και ταιριάζουν σε κάθε στυλ. Διαθέτουν πολλές τσέπες, εσωτερικές και εξωτερικές, θήκες με φερμουάρ που μπαίνουν το κινητό, τα κλειδιά, ακόμα και το τάμπλετ σας (αν και καλό θα ήταν να αποφεύγετε να παίρνετε αντικείμενα αξίας μαζί σας στις προπονήσεις –ποτέ δεν ξέρετε). Επιπλέον, μερικά από αυτά έχουν και ειδική θήκη όπου μπορείτε να βάλετε το μπουκαλάκι με το νερό ή το ισοτονικό σας ρόφημα. Τα ρυθμιζόμενα λουριά και η επένδυση της πλάτης δίνουν περισσότερη άνεση. Από πολυεστέρα, καμβά, αδιάβροχα και πρακτικά, οι επιλογές είναι πολλές και το πιο πιθανό είναι να γίνει από τα πιο αγαπημένα σας κομμάτια. Από την προπόνηση στον χώρο εργασίας και από εκεί για θέατρο ή σινεμά, το αγαπημένο σας σακίδιο θα είναι μαζί σας όλη μέρα. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να υπερφορτώνετε την τσάντα σας για να μην επιβαρύνετε τη σπονδυλική σας στήλη.

Ακόμη και για παραλία

Το σακίδιο Brisbane Waterbottle Backpack της εταιρείας Animal έχει σχέδιο με θέμα την παραλία. Περιλαμβάνει μπουκάλι για νερό που τοποθετείται στην ειδική θέση, έχει τσέπες με φερμουάρ και μπρελόκ για τα κλειδιά. €28, Attica (τηλ. 211-1802.600).

Το μπουκάλι έχει τη θέση του

Το σακίδιο Mackay Waterbottle Backpack της εταιρείας Animal έχει θήκη για μπουκάλι νερού, εσωτερικές τσέπες με φερμουάρ και μια μεγάλη εξωτερική θήκη που χωράει κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι κ.ά. €36, Attica (τηλ. 211-1802.600).

Το γκρι δεν είναι μόνο για τους άνδρες

Το γκρι χρώμα συνδυάζεται σε πολύχρωμα γκραφίτι στο σακίδιο της εταιρείας Pepe Jeans. Εχει μια μεγάλη θήκη με φερμουάρ μπροστά και αρκετό χώρο για τα απαραίτητα. €77, Shop & Trade (τηλ. 210-3608.400).

Κομψό και μοδάτο

Το Weekender Backpack από τη νέα συλλογή adidas by Stella McCartney έχει αρκετό χώρο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και είναι από 100% πολυεστέρα. Εχει πλαϊνές τσέπες με φερμουάρ και ειδική θέση για λάπτοπ. €120, Adidas (τηλ. 210-6754.888).

Μόνο για γυναίκες

Η γυναικεία τσάντα πλάτης Heart Montana της Superdry έχει τυπωμένες καρδούλες από γκλίτερ. Διαθέτει πλάτη και ιμάντες από αφρώδες υλικό, δύο πλαϊνές τσέπες, μια εξωτερική θήκη με φερμουάρ και δύο μικρές εσωτερικές. €60, Shop & Trade (τηλ. 210-3608.400).

Καραβόπανο και χάρτες

Σακίδιο πλάτης της Franklin & Marshall από καραβόπανο, με εξωτερική θήκη με φερμουάρ. Το τυπωμένο σχέδιο με χάρτες και λουλούδια μάς ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς. €70, FF Group (τηλ. 210-6241.000).

Με ισόβια εγγύηση

Τσάντα πλάτης Eastpak Padded Pak r’ Chuppachop σε κόκκινο χρώμα. Διαθέτει ενισχυμένη πλάτη για άνετη χρήση, φαρδείς ιμάντες με αφρώδες γέμισμα ώστε να είναι περισσότερο ξεκούραστη κατά τη μεταφορά και μεγάλη εξωτερική θήκη με φερμουάρ. €50, Public (211-8181.333).

Ιδανικό για προπονήσεις και αγώνες

Σακίδιο πλάτης Hoka Evo R 17 λίτρων (αποθηκευτικός χώρος), ιδανικό για πολύωρες προπονήσεις ή αγώνες. Μπορεί να ανταποκριθεί και σε αγώνα δρόμου πάνω από 30 ώρες, να δεχθεί ένα υδροδοχείο 2 λίτρων στο πίσω μέρος ή δύο παγούρια μπροστά. Εχει έξι εξωτερικές τσέπες για μεταφορά τζελ, κινητού τηλεφώνου, saltsticks κ.λπ. €116, New Life (210-9689.942).