Αν και τα παπούτσια θα έπρεπε να είναι κομμένα και ραμμένα στο ακριβές καλούπι που έχει το πόδι του καθενός, δυστυχώς ακόμη και χρήματα να διαθέτει κάποιος, δεν υπάρχει η δυνατότητα για προσωπική, υψηλή ραπτική. Από σήμερα όμως υπάρχει και στην ελληνική αγορά ένα παπούτσι το οποίο με την ειδική τεχνολογία που διαθέτει αγκαλιάζει και εφαρμόζει άψογα στο πόδι, σαν να έχει κατασκευαστεί ξεχωριστά για τον καθέναν.

«Το ZPump Fusion αντιπροσωπεύει μία επαναστατική νέα προσέγγιση στην τεχνολογία The Pump. Πολλά παπούτσια για τρέξιμο κατασκευάζονται γύρω από μία δύσκαμπτη, εργοστασιακή φόρμα, η οποία δε μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική του κάθε ποδιού. Το ZPump Fusion όταν δεν είναι γεμάτο αέρα δεν έχει κάποια δεδομένη φόρμα ποδιού. Παίρνει το μοναδικό σχήμα του ποδιού μόνο όταν φορεθεί και γεμίσει αέρα από τον εκάστοτε δρομέα», δηλώνει ο Paul Litchfield, εφευρέτης της τεχνολογίας Pump και επικεφαλής του τμήματος Advanced Concepts στη Reebok.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά running παπούτσια, που κατασκευάζονται από 40 διαφορετικά κομμάτια, το ZPump Fusion αποτελείται μόνο από τρία τμήματα, με αποτέλεσμα το παπούτσι να έχει ελαστική φόρμα η οποία δεν περιορίζει την κίνηση του ποδιού. Τα τρία αυτά τμήματα του ZPump Fusion συνεργάζονται για τέλεια εφαρμογή και έλεγχο.

1. Τεχνολογία Pump – Το επαναστατικό καλούπι που γεμίζει με αέρα είναι ελαφρύ και όταν «φουσκώσει» αλλάζει σχήμα ανάλογα με τις καμπύλες του ποδιού, με αποτέλεσμα η φόρμα να προσαρμόζεται και να σταθεροποιείται πάνω στο πόδι. Έτσι εξασφαλίζονται ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

2. Fusion Sleeve – Σαν ελαστικό γάντι, το Fusion Sleeve μπορεί να επιμηκύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ ταυτόχρονα συγκρατεί μαζί όλα τα τμήματα του ZPump Fusion. Ελαφρύ και χωρίς ραφές, το Fusion Sleeve διοχετεύει την τεχνολογία The Pump στο πόδι κάθε δρομέα παρέχοντας έτσι καλύτερο έλεγχο και άνεση κατά το τρέξιμο.

3. Εξωτερική σόλα ZRATED – Σε running παπούτσια που προορίζονται για τρέξιμο έντονου ρυθμού, είναι σημαντικό η εξωτερική σόλα να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές ταχύτητες που σημειώνονται και αυτό εξασφαλίζεται εδώ με την εξωτερική σόλα ZRATED. Εμπνευσμένη από τα υψηλής απόδοσης ελαστικά ZRATED, οι ακμές και τα αυλάκια που διαθέτει η σόλα αυτή, προσφέρουν καλύτερο κράτημα και έλεγχο ώστε οι δρομείς να μπορούν να σταματούν, να ξεκινούν και να στρίβουν σε μια στιγμή.