Μύρισε άνοιξη και είμαστε έτοιμοι να βγούμε για τρέξιμο, να περπατήσουμε και να χαρούμε τη φύση. Οι νέες αθλητικές συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015 περιλαμβάνουν ρούχα και αξεσουάρ που μπορούν να φορεθούν και εκτός προπόνησης. Οι επιλογές είναι πολλές. Φόρμες, αθλητικά παπούτσια, κολάν, γυαλιά, ρολόγια και μπλουζάκια σε έντονα ή παστέλ χρώματα, σχεδιασμένα για κάθε τύπο γυναίκας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επενδύσετε σε τεχνικά κομμάτια, που είναι κατασκευασμένα από ειδικά υλικά και απευθύνονται σε δρομείς, τα οποία θα έχουν διπλή χρήση. Θα τα φοράτε και για να αθλείστε και για να διασκεδάσετε.

Εντάξει, δεν είπαμε να βάλετε μια φόρμα και να πάτε στο κλαμπ. Σίγουρα όμως μπορείτε να τη φορέσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τη συνδυάσετε με δρομικά παπούτσια, τα οποία έχουν ειδική τεχνολογία και κρατούν τα πόδια σας ξεκούραστα. Η φόρμα είναι το κομμάτι-κλειδί, αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους της μόδας, και συγκαταλέγεται στα πιο απαραίτητα της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Φοριέται από το πρωί έως αργά το απόγευμα, τόσο με φούτερ όσο και με μακριά πουλόβερ. Το ίδιο ισχύει και για τα τεχνικά κολάν, που είναι κατασκευασμένα από άνετα υλικά και μπορούν να φορεθούν με αθλητικά παπούτσια. Βέβαια, καλού κακού έχετε και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες στην τσάντα σας, γιατί μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνό σας και να μην προλαβαίνετε να πάτε στο σπίτι να αλλάξετε. Η μεταμόρφωση γίνεται σε χρόνο dt. Λίγο κραγιόν, ένα τεχνικό μπλουζάκι και είσαστε έτοιμη για απογευματινό καφέ. Το αθλητικό στυλ μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει κάζουαλ και είναι πάντα στη μόδα.

Ανεση μακράς διαρκείας

Εξοπλισμένο με δύο επιπλέον χιλιοστά αφρού στην ενδιάμεση σόλα και αεριζόμενο πλέγμα στο επάνω μέρος, το ολοκαίνουργο Cohesion 8 προσφέρει μοναδική αίσθηση ασύγκριτης εφαρμογής και νιώθετε τα πόδια σας άνετα από το πρωί μέχρι το βράδυ. €67, Saucony (τηλ. 210-4839.480)

Κομψό και πολυχρηστικό

Η κομψή σχεδίαση του Ambit3 Sport Sapphire της Suunto είναι εμπνευσμένη από τις πληροφορίες και τις επιθυμίες εκατοντάδων γυναικών. Είναι υπολογιστής καρπού με ενσωματωμένο GPS που συμπεριλαμβάνει όλα όσα απαιτούνται για το τρέξιμο, €539, Aposporis (τηλ. 210-3228.516)

Για σταθερό και στεγνό πόδι

Το παπούτσι από τη νέα σειρά Fresh Foam Boracay έχει την πρωτοποριακή τεχνολογία αφρού Fresh Foam και τα έξυπνα εξάγωνα που παρέχουν ανεπανάληπτη σταθερότητα, καθώς και θερμοκολλημένο ύφασμα με βελούδινη υφή και ιδιότητες αστραπιαίας αποβολής της υγρασίας του ποδιού, €119, New Balance (τηλ. 210-8160.100)

Για τα μάτια σας μόνο

Γυαλιά ηλίου New Line Opera με UV 400 αντιηλιακή προστασία, τρεις φακούς που εναλλάσσονται, αεριζόμενους και καμπύλους (clear, smoke, contrast), μαξιλαράκι στη μύτη και τις άκρες από καουτσούκ, €60, www.terramare.com.gr

(τηλ. 210-4226.213)

Για γυμναστική και για έξοδο

Η φόρμα Track and Field Jogger της Superdry είναι από βαμβάκι και πολυέστερ και έχει δύο τσέπες μπροστά και μία πίσω. Ανετη και ζεστή δίνει ελευθερία κινήσεων τόσο στο γυμναστήριο όσο και για μια απλή έξοδο. €76, Shop & Trade (τηλ. 210-3408.400)

Για κάθε περίσταση

Αυτό το κολάν προσφέρει δροσιά και άνεση και μπορείτε να το φορέσετε όταν τρέχετε στον διάδρομο, στον δρόμο αλλά και μετά την προπόνηση, αν θέλετε να έχετε αθλητική εμφάνιση. Προτεινόμενη λιανική τιμή €45, Asics (τηλ. 210-9870.970)

Ανετο ημέρα και νύχτα

Σουτιέν με τεχνολογία DryLite που διατηρεί το σώμα στεγνό και NightLite™ reflective logo στο μπροστινό και πίσω μέρος για ασφαλείς νυχτερινές διαδρομές. Η τεχνολογία BlindStitch™ παρέχει μέγιστη άνεση στο τρέξιμο καθώς δεν προκαλούνται καθόλου τριβές. Προτεινόμενη λιανική τιμή, €45, Mizuno (τηλ. 210-6855.220)