Η παράδοση θέλει από αύριο να φοράμε τον Μάρτη, το γνωστό ερυθρόλευκο βραχιολάκι, για να μη μας κάψει ο ήλιος τώρα που θα αρχίσει, ελπίζουμε, να κάνει την εμφάνισή του πιο συχνά στον ουρανό. Ωστόσο οι δρομείς θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από κλωστές για να θωρακίσουν το τρέξιμό τους την άνοιξη. Βασικό ρόλο στην επίδοση αυτών που παίρνουν τους δρόμους παίζουν οι μπλούζες, καθώς τους βοηθούν να πάνε ευκολότερα ένα βήμα παρακάτω. Και μάλιστα, με ιδιαίτερο στυλ.
Οι νέες συλλογές με τεχνικές μπλούζες που λανσάρουν οι εταιρείες αθλητικών ειδών την περίοδο αυτή περιλαμβάνουν κομμάτια που με έξυπνο τρόπο μπορούν να φορεθούν και εκτός στίβων. Φάνκι σχέδια, έντονα χρώματα, γυαλιστερά υφάσματα και ελαφρές υφάνσεις είναι τα χαρακτηριστικά των ανοιξιάτικων μοντέλων που θα προσπαθήσουν να κάνουν τους δρομείς όχι μόνο πιο γρήγορους, αλλά και καλοντυμένους για τα επινίκια.

Και μιας και οι περισσότεροι αγώνες χρησιμεύουν και ως ένα είδος πασαρέλας για διαφορετικά δρομικά στυλ, ποιος καλύτερος τρόπος για να πάτε για ένα test drive τις νέες σας μπλούζες από το να τις φορέσετε σε έναν από τους πέντε Μαραθωνίους που διοργανώνονται αυτή την άνοιξη για πρώτη φορά στην ελληνική επικράτεια; Προσοχή μόνο να τις έχετε δοκιμάσει πρώτα σε κάποια προπόνηση!

Οταν λοιπόν θα διαλέγετε την μπλούζα της αρεσκείας σας, θυμηθείτε να είναι φτιαγμένη από συνθετικά υφάσματα που βοηθούν στην αποβολή του ιδρώτα και κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος. Τα βαμβακερά τοπάκια τείνουν να συγκρατούν την υγρασία με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο βαριά στην πορεία του τρεξίματος. Αναζητείτε σχέδια που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, εφαρμόζουν σωστά στον κορμό σας χωρίς να σφίγγουν υπερβολικά και δεν εμποδίζουν τις κινήσεις σας.

Δροσερό και άνετο

Η τεχνική μπλούζα Stroll logo tee της Salomon έχει επίπεδες ραφές και είναι από 100% πολυεστέρα. Διαθέτει τεχνολογία Active Dry για να διατηρείται το σώμα δροσερό και τεχνολογία Relax Fit που προσφέρει άνεση και ευελιξία, €33, Shop & Trade (τηλ. 210-3408.400).

Επίπεδες ραφές για άνεση

Ελαφρύ τεχνικό ανδρικό τισέρτ κατασκευασμένο από ελαστικό και μαλακό ύφασμα. Η τεχνολογία Motion Dry βοηθά το σώμα να αναπνέει, ενώ οι επίπεδες ραφές προσφέρουν άνεση κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Προτεινόμενη λιανική τιμή €25, Asics (τηλ. 210-9870.970).

Για νυχτερινές διαδρομές

Τεχνική μπλούζα Ignite από 100% πολυεστέρα, με πλέγμα για βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα και μεγαλύτερη άνεση και αντανακλαστικά λογότυπα για ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, €40, Puma (τηλ. 211-1088.400).

Και με αντηλιακή προστασία

Το μπλουζάκι T-ZIP Skyrace της Lafuma έχει φτιαχτεί με τεχνολογία Dryway, με εξαερισμό στην πλάτη και τις μασχάλες, επίπεδες ραφές για μέγιστη άνεση, ανακλαστικά στοιχεία και UPF 30 αντηλιακή προστασία. Είναι ιδανικό για πολύ ενεργητικό αθλητισμό. €40, www.terramare.com.gr (τηλ. 210-4226.213).

Αντοχή στον ήλιο και στις οσμές

Μπλουζάκι με τεχνολογία Nb Ice που αποβάλλει την υγρασία του σώματος ταχύτερα και σας κρατάει δροσερούς. Προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UPF 30+ και υλικό που δεν συγκρατεί οσμές, New Balance (τηλ. 210-8160.100).

Ελαφρύ και για κάθε καιρό

Τεχνική μπλούζα Newline Base Cool, κατάλληλη για άνοιξη, καλοκαίρι έως και φθινόπωρο (15-35°C). Εχει V κόψιμο στον λαιμό για περισσότερη άνεση και είναι από ελαφριά πλέξη πολυεστέρα που μεταφέρει τον ιδρώτα, €20, www. terramare.com.gr (τηλ. 210-4226.213).

Για να ανεβάσετε στροφές

Τεχνική ανδρική μπλούζα από 100% πολυεστέρα, με πλέγμα για βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα και μεγαλύτερη άνεση. Το λογότυπο Forever Faster σάς προτρέπει να τρέξετε ακόμα πιο γρήγορα, €30, Puma (τηλ. 211-1088.400).