Μπορεί με τα κρύα των τελευταίων εβδομάδων να μη φαίνεται πολύ, αλλά κατά βάθος η άνοιξη είναι σε φάση «loading», φέρνοντας μαζί της τη νέα δρομική σεζόν. Με τους περισσότερους δρομείς να εντατικοποιούν τις προπονήσεις για να συμμετάσχουν στους πρώτους αγώνες, ένας επανεφοδιασμός στα είδη πρώτης ανάγκης στο τρέξιμο είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένος.
Πρώτα στη λίστα είναι ασφαλώς τα παπούτσια. Αυτά που φτιάχνουν επιδόσεις ή καταστρέφουν πόδια. Τα περισσότερα σχέδια είναι αρκετά άνετα. Οταν είναι ακουμπισμένα όμως στα ράφια των καταστημάτων. Δυστυχώς, η αλήθεια για την κατάστασή τους έρχεται πολλά χιλιόμετρα αργότερα. Δεδομένου μάλιστα ότι ο δρομέας, πριν τα φορέσει στέκοντας στην αφετηρία του Μαραθωνίου ή οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης, πρέπει να τους έχει κάνει ένα γερό test drive αρκετό καιρό νωρίτερα, κατά την προετοιμασία του.
Το ιδανικό παπούτσι λοιπόν έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δρομέα και όχι με το σηματάκι της μάρκας που είναι ραμμένο στο πλάι του. Και οι απαιτήσεις για σταθερότητα, άνεση και υποστήριξη είναι all time classic! Κοινώς, δεν γνωρίζουν εποχές. Η διαφορά των ανοιξιάτικων νέων κομματιών που βγαίνουν την περίοδο αυτή στην αγορά έγκειται περισσότερο στα χρώματα και τον εξωτερικό σχεδιασμό του παπουτσιού παρά στις ιδιότητές του.

Τα νέα υλικά και οι πρωτοποριακές μέθοδοι κατασκευής των υποδημάτων που ήταν το χαρακτηριστικό της χειμερινής σεζόν και έκαναν το κάθε παπούτσι να είναι πιο ελαφρύ και ευέλικτο συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» και στα καινούργια μοντέλα. Μόνο που τώρα οι λεπτομέρειές τους είναι βαμμένες με νέον αποχρώσεις και διακοσμημένα με σχέδια που φωτίζουν τα πόδια των δρομέων, μπας και ανοίξουν το βήμα τους.

Για σταθερό και στεγνό πόδι

Το παπούτσι από τη νέα σειρά Fresh Foam Boracay έχει την πρωτοποριακή τεχνολογία αφρού Fresh Foam και τα έξυπνα εξάγωνα που παρέχουν ανεπανάληπτη σταθερότητα, καθώς και θερμοκολλημένο ύφασμα με βελούδινη υφή και ιδιότητες αστραπιαίας αποβολής της υγρασίας του ποδιού, 119,00€, New Balance (τηλ. 210-8160.100).

Για κάθε περιβάλλον

Το Ultra Boost προσαρμόζεται αυτόματα στον ρυθμό τρεξίματος του δρομέα προσφέροντας έτσι την ασύγκριτη «επιστροφή ενέργειας του Boost™», τη μέγιστη υποστήριξη και πρωτόγνωρη άνεση που προσαρμόζεται για περισσότερα από εκατοντάδες χιλιόμετρα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. 180€ Adidas (τηλ. 210-6754.888).

Απορρόφηση κραδασμών

Το Wave Enigma 4 διακρίθηκε ως ένα παπούτσι με πολλαπλά ορθοπεδικά πλεονεκτήματα. Είναι ιδανικό για δρομείς πολλών χιλιομέτρων με ουδέτερο πάτημα, που αναζητούν πολύ καλή απορρόφηση κραδασμών και τέλεια πρόσφυση. Απευθύνεται και σε δρομείς με γόνατα που έχουν κλίση προς τα μέσα ή με περιορισμένη ελαστικότητα του αστραγάλου, €165, Mizuno (τηλ. 210-6855.220).

Ανθεκτικό και άνετο

Το Lunar Tempo απευθύνεται στο δρομέα που αναζητεί τις ελαφριές επιδόσεις ενός παπουτσιού για τρέξιμο, αλλά προτιμά την αντικραδασμική σόλα ενός καθημερινού παπουτσιού προπόνησης. Χαρακτηρίζεται για την ενισχυμένη ανθεκτικότητά του, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και επιπλέον άνεση. €120, Nike (τηλ. 210-9464.400).

Προστασία από την καταπόνηση

Ελαφρύ, σταθερό και γρήγορο, το νέο Wave Inspire 11 παρέχει σταθερότητα που ενισχύεται τώρα με ακόμα καλύτερη εφαρμογή, ενώ η κατά ένα χιλιοστό πιο ενισχυμένη σόλα παρέχει μεγαλύτερη άνεση κυρίως στα σημεία που καταπονούνται περισσότερο. €135, Mizuno (τηλ. 210-6855.220).

Ελαφρύ και μοναδικό

Το Faas 500 v4 είναι σχεδιασμένο για τον δρομέα που αναζητεί ένα ελαφρύ παπούτσι. Το αναβαθμισμένο υλικό Faas Foam συνδυάζεται με την εξωτερική σόλα Ever Track για μια μοναδική εμπειρία τρεξίματος. €114, Puma (τηλ. 211-1088.400).

Σε αρμονία με το πόδι

Το νέο Triumph ISO-Series χάρη στο επαναστατικό σύστημα εφαρμογής Saucony ISOFIT στο επάνω μέρος προσαρμόζεται απόλυτα στο πέλμα σας και «κινείται» σε τέλεια αρμονία με το πόδι, παρέχοντας ασύγκριτη άνεση. €140, Saucony (τηλ. 210-4839.480).

Μέγιστη σταθερότητα και πολυχρωμία

Το Gel Noosa Tri 10 είναι ένα σταθερό παπούτσι με αντικραδασμική προστασία. Διαθέτει Duo Max τεχνολογία για να μεγιστοποιεί τη σταθερότητα και να προσφέρει εξαιρετική στήριξη και άνεση. Προτεινόμενη λιανική τιμή € 89, Asics, (τηλ. 210-9870.970)