Τα Βρουλίδια, μία εντυπωσιακή ακτή με χοντρή άμμο, ψιλά βότσαλα και θέα τη βραχονησίδα Βενέτικο, είναι η νοτιότερη παραλία της Χίου. Εκεί ακριβώς μας ξεναγεί ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου με τον ιπτάμενο φακό του!

Αξίζει να δείτε στην περιοχή

Μόλις 9 χλμ. μακριά είναι το Πυργί, ένα από τα διασημότερα χωριά του νησιού. Έχει μία είσοδο που είναι και η μοναδική του έξοδος. Το ζωγραφιστό χωριό σας προ(σ)καλεί για μία περιήγηση σε ασπρόμαυρο φόντο από τα περίφημα γεωμετρικά ξυστά που διακοσμούν μοναδικά τους εξωτερικούς τοίχους στα σπίτια. Από το Πυργί πέρασε ο Χριστόφορος Κολόμβος αναζητώντας άξιους ναυτικούς για το ταξίδι του προς την Αμερική. Μην απορήσετε λοιπόν όταν αντικρίσετε το σπίτι που τον φιλοξένησε. Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ο ναός των Αγίων Αποστόλων, η ανέγερση του οποίου τοποθετείται στον 13ο με 14ο αιώνα.

Κοντά στα Βρουλίδια αξίζει να δείτε τον Εμπορειό, τον σημαντικότερο ίσως αρχαιολογικό χώρο της Χίου. Σε μικρή απόσταση από εδώ, σε ένα ηφαιστειογενές τοπίο, βρίσκεται η πιο διάσημη παραλία του νησιού τα Μαύρα Βόλια. Ξεχωρίζει για τα λιλάδια της, όπως λένε τα μαύρα βότσαλα οι ντόπιοι.

Μη χάσετε

Αν βρεθείτε στη Χίο στις 10 Αυγούστου αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο Μαστίχας Χίου για αστροπαρατήρηση παρέα με τον ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή και τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου (http://www.piop.gr).

Λεπτομέρειες για όλες τις εκδηλώσεις στο νησί θα βρείτε και εδώ http://www.chios.gr