Φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων συμπίπτει με αυτό των Καθολικών και η Σύρος έχει την τιμητική της. Εκπέμποντας ένα μήνυμα ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας, μας προσκαλεί σε ένα πραγματικά αξέχαστο ταξίδι. Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα η ατμόσφαιρα στο νησί είναι μαγευτική. Τη Μεγάλη Παρασκευή, η συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο, προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό.

Ξεχωριστή εμπειρία όμως είναι και η περιφορά του επιταφίου στα φρεσκοασβεστωμένα δρομάκια της Άνω Σύρου, η οποία γίνεται από δύο καθολικές ενορίες: του Καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη) και του Αγίου Σεβαστιανού.

Το βράδυ της Ανάστασης η νύχτα γίνεται μέρα από τα αμέτρητα βεγγαλικά. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στους λόφους της Αναστάσεως και της Άνω Σύρου, καθώς τα πυροτεχνήματα που εξαπολύονται στον ουρανό ξεχωρίζουν από κάθε γωνιά της Ερμούπολης. Πραγματικό υπερθέαμα.

Το βίντεο που δημιούργησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα σας ξεμυαλίσει!

Χρήσιμα

* Ότι χρειάζεστε για να προετοιμάσετε καλύτερα το ταξίδι σας στη Σύρο, θα το βρείτε εδώ: http://www.syrosisland.gr/

* Επισκεφτείτε το http://www.discovergreece.com/el/contests/easter-on-syros, την ψηφιακή πλατφόρμα της Marketing Greece η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο του νησιού προβάλλει τη μοναδικότητα των πασχαλινών εμπειριών στο νησί, για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που διοργανώνει και να διεκδικήσετε ένα ταξίδι για δύο στη Σύρο.