Για το Πάσχα δεν ξέρω (ακούγονται πολλά…) αλλά το σίγουρο είναι πως αυτό το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός. Μία εκδρομή στην Κάρυστο, στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, είναι από τις καλύτερες προτάσεις για να απολαύσετε τον ήλιο. Το πρωί του Σαββάτου, αξίζει να παρακολουθήσετε την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν σίγουρα τα μέλη του ιππικού συλλόγου Φίλιπποι Καρύστου οι οποίοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές παρελαύνουν με τα άλογά τους. Ο σύλλογος που ιδρύθηκε το 2011 από μια παρέα φίλων των αλόγων που ήθελαν να οργανώνουν καλύτερα τις πορείες τους πότε στη θάλασσα, πότε στον κάμπο της Καρύστου και πότε στη όμορφη Όχη, αριθμεί σήμερα πάνω από εξήντα μέλη, όλοι ιδιοκτήτες αλόγων! Όλοι τους υποστηρίζουν τις τοπικές παραδοσιακές γιορτές και τα έθιμα που είναι άρρηκτα δεμένα με το άλογο και την σχέση του με τον άνθρωπο και την κοινωνία και καλλιεργούν την αγάπη των παιδιών για το άλογο και την φύση, διοργανώνοντας ομιλίες σε σχολεία, και εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά και ενήλικες (τηλ. επικοινωνίας, Μαρία Τσαπέπα 6932277853).

Και όταν τελειώσει η παρέλαση θα έχετε πολλά να κάνετε. Η περιήγηση στην πόλη είναι πραγματική απόλαυση. Αξίζει όμως να επισκεφτείτε το Μπούρτζι, το μικρό φρούριο που χτίστηκε από τους Φράγκους τον 13ο αιώνα και το Κοκκινόκαστρο πάνω από την πόλη. Θέλει περπάτημα ως εδώ αλλά η θέα ανταμείβει. Εξαιρετική θέα στην Κάρυστο και το Αιγαίο μπορείτε να απολαύσετε και από το βουνό της Όχης.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και τη ζωή στην πόλη της Καρύστου, θα βρείτε στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτίριο του Γιοκάλειου Ιδρύματος, στη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.