Δύσκολα θα βρείτε λίστα με κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς ανά τον κόσμο η οποία να μην περιέχει τουλάχιστον ένα ελληνικό νησί. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Trivago, στο Top-10 των ευρωπαϊκών νησιών για το 2016 βάσει των ξενοδοχείων τους, τα οκτώ είναι ελληνικά!

Οι δύο προορισμοί που δεν είναι ελληνικοί, είναι το Άρραν του Ηνωμένου Βασιλείου (πρώτη θέση) και το ιταλικό Κάπρι (έκτη θέση).

Η Αστυπάλαια, η Σίφνος, η Ίος και η Φολέγανδρος, καταλαμβάνουν τις θέσεις δύο έως πέντε. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου, ενώ η όγδοη ανήκει στην Κεφαλονιά. Η δεκάδα συμπληρώνεται με τη Νάξο και την Ύδρα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Η Σαντορίνη και η Μύκονος εμφανίζονται λίγο χαμηλότερα, στην 12η και 14η θέση, ενώ συνολικά στα 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, τα 31 είναι ελληνικά!

Μία ιδανική ξενάγηση στον μαγευτικό κόσμο των ελληνικών νησιών ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από την εκστρατεία της Aegean islands like no other, στο πλαίσιο του Τριετούς Στρατηγικού Σχεδίου της για τον τουρισμό.

Το βίντεο που θα δείτε έχει διάρκεια μόλις ένα λεπτό αλλά είναι άκρως απολαυστικό και μας θυμίζει γιατί νησί ίσον Ελλάδα!