Φανατικοί της Ρώμης φαίνεται πως είναι οι Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Trivago (http://www.trivago.gr) τη διατηρούν και φέτος στην κορυφή των επιλογών τους για τις διακοπές το Πάσχα (για τρίτη χρονιά στη σειρά από το 2014 και έπειτα).

Φέτος πάντως, σε αντίθεση με το περυσινό top-15 που είχε κυρίως διεθνές άρωμα, παρατηρείται στροφή των ταξιδιωτών σε ελληνικούς προορισμούς. Ειδικότερα, ενώ το 2015 ο μόνος ελληνικός προορισμός του top-15 ήταν η Κέρκυρα, φέτος εκτός από το πανέμορφο νησί του Ιονίου, στη λίστα των κορυφαίων εντάχθηκαν επίσης το Ναύπλιο, τα Χανιά, η Ρόδος και τα Ιωάννινα.

Στους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων είναι σταθερά και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι βρισκόταν στην τρίτη θέση, έμεινε εκτός top-15.

Αναλυτικά οι 15 προορισμοί για τους οποίους οι Έλληνες έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ταξιδέψουν το Πάσχα (σε παρένθεση οι περυσινές επιλογές τους):

Ρώμη (Ρώμη)

Κέρκυρα (Λονδίνο)

Λονδίνο (Κωνσταντινούπολη)

Ναύπλιο (Παρίσι)

Παρίσι (Βουδαπέστη)

Βαρκελώνη (Άμστερνταμ)

Άμστερνταμ (Κέρκυρα)

Βενετία (Λισσαβόνα)

Βερολίνο (Βαρκελώνη)

Φλωρεντία (Μιλάνο)

Βουδαπέστη (Βερολίνο)

Χανιά (Νέα Υόρκη)

Θεσσαλονίκη (Βιέννη)

Ρόδος (Βαρσοβία)

Ιωάννινα (Βενετία)

Το ελληνικό top-15

Κέρκυρα (Κέρκυρα)

Ναύπλιο (Ναύπλιο)

Χανιά (Θεσσαλονίκη)

Θεσσαλονίκη (Αθήνα)

Ρόδος (Χανιά)

Ιωάννινα (Μονεμβασιά)

Μονεμβασιά (Σύρος)

Αθήνα (Ιωάννινα)

Ύδρα (Ρόδος)

Καλαμπάκα (Ύδρα)

Σύρος (Σαντορίνη)

Καλαμάτα (Καστοριά)

Σπέτσες (Μύκονος)

Βόλος (Πορταριά)

Αράχοβα (Αράχοβα)

Οι τιμές

Σε ότι αφορά τις τιμές, οι περισσότερες ψηφιακοί επισκέπτες της Trivago επέλεξαν ξενοδοχεία με φθηνότερα δωμάτια σε σύγκριση με πέρυσι. Για παράδειγμα, η μέση τιμή των δωματίων που επιλέχθηκαν πέρυσι στην Κέρκυρα, ήταν στα 151 ευρώ, ενώ για φέτος διαμορφώθηκε στα 109 ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις παρατηρούνται και στις τιμές που επιλέχθηκαν κατά μέσο όρο για το Ναύπλιο, με την φετινή να είναι 13% χαμηλότερη από την περσινή.

Χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι επέλεξαν και όσοι προτίμησαν προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι.

Υψηλότερη τιμή συγκριτικά με πέρυσι φαίνεται να επέλεξαν όσοι θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Θεσσαλονίκη. Η φετινή προτιμώμενη τιμή είναι κατά μέσο όρο στα 77 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 64 ευρώ. Έστω και έτσι βέβαια, η Θεσσαλονίκη παραμένει μεταξύ των πιο οικονομικά προσιτών προορισμών για το φετινό Πάσχα.