Για κάποιο λόγο φέτος ακόμη στο μανάβικο της γειτονιάς βρίσκω άγρια σπαράγγια. Είναι τόσο γευστικά που τρώγονται απλώς προσθέτοντας λίγο λεμόνι. Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι με χτένια σοτέ.

Υλικά

12 χτένια

1 ματσάκι άγρια σπαράγγια

70 γρ. σουσάμι

30 γρ. μαυροκούκι

120 γρ. αρακά

20 γρ. κρέμα βαλσάμικου

1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Καρυκεύουμε τα χτένια με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε λίγο μαυροκούκι και λευκό σουσάμι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα. Τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Ζεσταίνουμε ένα καθαρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια. Τα σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό. Τα σβήνουμε με λίγο λεμόνι και τα σερβίρουμε στο πιάτο.

Βράζουμε τον αρακά για πέντε λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).΄

Σερβίρουμε τα υλικά στο πιάτο.