Οι μελιτζάνες είναι η τέλεια βάση για να φιλοξενήσουν τη σάλτσα ντομάτας. Επίσης ταιριάζουν απόλυτα με τυριά, ειδικά με φέτα. Είναι εποχής και μπορούν να κάνουν πάρα πολύ εύκολα την αγαπημένη πίτσα επιτέλους υγιεινή!

Υλικά

2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες (4 εκατοστά)

100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (ή την ψήνουμε μόνοι μας με κρεμμύδι, σκόρδο σοτέ, αλάτι και πιπέρι)

200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί ή φέτα (της αρεσκείας μας)

8 ντοματίνια

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις δύο πλευρές της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και προσθέτουμε σε κάθε μελιτζάνα σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί, ντοματίνια και λίγο βασιλικό. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για ακόμη δύο λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.