Την είδα, μου έκλεισε το μάτι. Την έκανα και τη λάτρεψα. Τρώγεται κυρίως κρύα από το ψυγείο. Μία συνταγή από την Εύα Παρακεντάκη και την εκπομπή Mama Mia στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης.

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλε

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

Μπέικον

Κίτρινο τυρί

Ντοματίνια

Σφακιανό φρύγανο λαδιού με ρίγανη

Μαρούλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για τη Ceasar sause

10 αντσούγιες φιλεταρισμένες

Ελαιόλαδο

250 γρ μαγιονέζα με σκόρδο

50 γρ γραβιέρα

2 κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε τους βάζουμε ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και να γυαλίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με διάφορα φρεσκοκομμένα μαρούλια. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ψήνουμε σε τηγάνι. Προσθέτουμε το μπέικον που το αφήνουμε να ξεροψηθεί. Κόβουμε το τυρί σε καρεδάκια και τα βάζουμε στη λεκανίτσα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μπέικον.

Για τη σος

Βάζουμε την μαγιονέζα στο μούλτι με τις αντσούγιες, λίγο λάδι και το λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρέ και ακολούθως προσθέτουμε το τυρί και λίγο λάδι και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε πιπέρι και πάλι λάδι και χτυπάμε.

Προσθέτουμε τα παξιμάδια και ανακατεύουμε την σος με τα φαρφάλε. Σερβίρουμε και βάζουμε λίγη ακόμη σος από πάνω.

1.Η αντσούγια είναι ο παστός γαύρος

2.Το όνομα της η σαλάτα του Καίσαρα το οφείλει στον Chef Ceasar Cardini και όχι στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα!

Η Εύα Παρακεντάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από Κρητικούς γονείς. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο Ζαχαροπλαστεία, βλέπεις όλη οικογένεια(και ήταν και μεγάλη) ζύμωνε και έψηνε. Διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη διότι η οικογένεια δεν προλάβαινε να επιστρέψει στο σπίτι.

Και μετά μεγάλωσε… Σπούδασε και έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, αλλά πάντα μέσα της όλα φώναζαν Κρήτη, οικογένεια, θάλασσα, φύση, γεύσεις και αρώματα!

Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που πάντα θέλει να μεγαλώσει. Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες της… τα παιδιά της, τη φύση και την μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της. Και σήμερα είναι η Εύα που πάντα ονειρευόταν να γίνει.

Foodlover και foodbloger, mama mia, κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν… Ερωτευμένη με την κρητική φύση, τροφοσυλλέκτης και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!

Έχει επίσης τη δική της μαγειρική εκπομπή «Mama Mia» στη ΝΕΑ τηλεόραση Κρήτης.