Ισπανική χορταστική ομελέτα, την οποία αν φας για πρωινό, μέχρι το βράδυ δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάσεις…

Υλικά

400 γρ καθαρισμένες πατάτες

1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

80 γρ baby σπανάκι

4 αβγά

2 ασπράδια από αβγά

1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες λίγο μικρότερες από το μέγεθος που είναι για τον φούρνο. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκατοστών σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες και ψήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήστε για ακόμη δύο λεπτά ανακατεύοντας.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 220 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με τα ασπράδια, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι. Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το αβγά περιμετρικά και στη μέση να παραμείνει ωμό. Ακολούθως το βάζουμε στο γκριλ για 4 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

*Το τηγάνι δεν θα πρέπει να έχει πλαστικό χερούλι, ώστε να μπει στον φούρνο