Εξαιρετικά γευστικές και δίχως γλουτένη, οι τηγανίτες από κινόα είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό. Ειδικά όταν καλύπτονται από κολλώδη, καραμελωμένη μπανάνα…

Υλικά

110 γρ. αλεύρι κινόα

115 γρ. άμυλο πατάτας

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

2 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη

2 αβγά

150 ml γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βανιλίνη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

55 γρ. μαύρη (καστανή) ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το άμυλο, το μπέικιν, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα σχετικά πηχτός χυλός.

Θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αλείφουμε την επιφάνειά του με ελάχιστο βούτυρο. Για κάθε τηγανίτα βάζουμε 60ml χυλού στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια. Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Για τις μπανάνες χρησιμοποιούμε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο το θερμαίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Ψήνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και ψήνουμε για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να καλυφθούν από την καραμέλα.

Σερβίρουμε περιχύνοντας τις τηγανίτες με τις καραμελωμένες μπανάνες.