Και γλυκό, και υγειηνό και πανεύκολο στην παρασκευή του. Τα μπισκότα βρώμης με μέλι μπορούν να καταναλωθούν και σαν μπάρες δημητριακών. Από την Εύα Παρακεντάκη και το food blogevaintasteland.com.

Υλικά

150 γρ. ταχίνι

200 γρ. μέλι

220 γρ. βρώμη

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 καρύδια χοντροκομμένα

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Πλάθουμε μικρά μπισκότα. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμετα μπισκότα.

Πρέπει να αφήσουμε κενό μεταξύ τους επειδή απλώνουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά αυστηρά, όχι παραπάνω θα καούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δημιουργούμε σαντουιτσάκια με όποια μαρμελάδα ή μέλι επιθυμούμε.

Η Εύα Παρακεντάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από Κρητικούς γονείς. Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο Ζαχαροπλαστεία, βλέπεις όλη οικογένεια(και ήταν και μεγάλη) ζύμωνε και έψηνε. Διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα σακιά από την άχνη ζάχαρη διότι η οικογένεια δεν προλάβαινε να επιστρέψει στο σπίτι.

Και μετά μεγάλωσε… Σπούδασε και έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, αλλά πάντα μέσα της όλα φώναζαν Κρήτη, οικογένεια, θάλασσα, φύση, γεύσεις και αρώματα!

Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που πάντα θέλει να μεγαλώσει. Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες της… τα παιδιά της, τη φύση και την μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της. Και σήμερα είναι η Εύα που πάντα ονειρευόταν να γίνει.

Foodlover και foodbloger, mama mia, κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν… Ερωτευμένη με την κρητική φύση, τροφοσυλλέκτης και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!

Έχει επίσης τη δική της μαγειρική εκπομπή «Mama Mia» στη ΝΕΑ τηλεόραση Κρήτης.