Ο φασιανός είναι από τα πιο γευστικά πτερωτά θηράματα, που ταυτόχρονα εκτρέφεται και μπορούμε να τον προμηθευτούμε όλες τις εποχές του χρόνου. Απλώς θέλει αρκετό ψήσιμο. Σαν κότα αλανιάρα…

Υλικά

1 φασιανός

200 γραμμ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια

Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί

Δεντρολίβανο

Λίγο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αγοράζουμε ένα έτοιμο ξεπουπουλιασμένο και καθαρισμένο από εντόσθια φασιανό και τον αφήνουμε 4-5 μέρες κρεμασμένο για να σιτέψει. Τον καψαλίζουμε να καούν τα πούπουλα και τον πλένουμε καλά.

Δένουμε την κοιλιά του και τον σοτάρουμε σε βούτυρο μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό και τον αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα για μία ώρα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σβήνουμε με το κρασί και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον φασιανό. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για ακόμη μία ώρα.

Περίπου 10 λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε δύο-τρία κλωναράκια δεντρολίβανο και στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βάζουμε για 15 λεπτά τον φασιανό στον γκριλ για να ξεροψηθεί η πέτσα.

Ετοιμάζουμε το ρύζι και σερβίρουμε το ζωμό με τα μανιτάρια πάνω από το ρύζι και τον φασιανό στην άκρη του πιάτου.