Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά έτσι πώς το παρουσιάζει ο σεφ Δημήτρης Μπάνης είναι ένα από τα πιο εύκολα, γρήγορα και γευστικά γλυκά…

Υλικά

250γρ κρέμα γάλακτος

120γρ αβγά

60γρ κρόκους αυγών

70γρ τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

100γρ ζάχαρη

10γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος καλά με σύρμα.

Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά .

Τοποθετούμε το μείγμα σε δοχείο και το αφήνουμε εκεί για μία ώρα εκτός ψυγείου.

Σε ρηχά πυρίμαχα σκεύη (τύπου σουφλέ) τοποθετούμε 8 σιροπιασμένα βύσσινα και περιχύνουμε το μείγμα Clafoutis μέχρι να γεμίσει κατά 90% το σκεύος .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά .

Σερβίρουμε με παγωτό βύσσινο (κατά προτίμηση) καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης και άχνη ζάχαρη.

Σεφ Δημήτρης Μπάνης

Ο σεφ Δημήτρης Μπάνης γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1980. Στην πολύ μικρή ηλικία των 4 ετών η οικογένειά του επαναπατρίστηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. «Οι μυρωδιές από τα καλά ζαχαροπλαστεία της πόλης μου προκαλούσαν πάντα τις αισθήσεις. Μόλις τελείωσα το λύκειο αποφάσισα να φοιτήσω στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Ηρακλείου στο τμήμα Ζαχαροπλαστικής», μου λέει ο ίδιος.

Από το 2000 και έπειτα άρχισε να εργάζεται σε ξενοδοχεία 5 αστέρων κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κρήτη.

Το 2005 αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα δίμηνο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στη Ferrandi στο Παρίσι. «Πραγματικά ήταν απίστευτη εμπειρία να μαθαίνεις συνταγές και τεχνικές στη μήτρα της ζαχαροπλαστικής, στη Γαλλία» περιγράφει ο ίδιος.

Το 2013 ολοκλήρωσε ακόμη ένα 6μηνο σεμινάριο και πήρε το «Diploma in french pastry arts» από τη σχολή Ecole Nationale Superieure de Patisserie, των ζωντανών θρύλων σεφ Alain Ducasse και σεφ Yves Thuries στη Γαλλία. Έκτοτε, ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη.