Φαγητό – ξεπέτα, με τόσο έντονες αγαπημένες ελληνικές γεύσεις, που λατρεύουν οι φίλοι μου και το συνοδεύουμε με αρκετό ψωμί για βούτες και ουζάκι ή μπύρα.

Υλικά

5 γαρίδες (καθαρισμένο μόνο το εντεράκι, ολόκληρες)

150 γρ. φέτα βαρελίσια (Καλαβρύτων)

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

Μισό ξερό κρεμμύδι (στο μούλτι)

Μία σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη, πατημένη με το μαχαίρι)

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Εκτέλεση

Ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε περίπου ένα λεπτό να ιδρώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς τις. Προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε χτυπήσει στο μούλτι μαζί με το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη στο χέρι. Αφήνουμε ακόμη στη φωτιά ακόμη 2 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.