Οι κρύες μακαρονοσαλάτες είναι από τα πιο γρήγορα και εύκολα φαγητά που μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο και να καταναλώνουμε δροσερά ανά πάσα στιγμή. Τη συγκεκριμένη αν δεν την καταναλώσετε άμεσα, καλό θα ήταν να μην βάλετε το κρεμμύδι. Επίσης, αντί για παρμεζάνα, μπορείτε να βάλετε φέτα. Μία συνταγή του food blogger Γιάννη Τσίμπρη από το blog www.foodsbook.gr.

Υλικά

500 γρ. φουσίλι τρικολόρε

4 στικ σέλερι

250 γρ. τοματίνια

100 γρ. ελιές θρούμπες

1 κρεμμύδι

100 γρ. καρύδια

100 γρ. παρμεζάνα

60 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. λευκό βαλσαμικό ξύδι

κ.π. αλάτι

κ.π. πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν aldente (ό,τι γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας). Τα σουρώνουμε.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Κόβουμε το σέλερι και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις ελιές.

Ρίχνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα (στο χοντρό) και σερβίρουμε.