Είναι ίσως η πιο εύκολη καλοκαιρινή συνταγή, καθώς το καρπούζι έχει τόσα υγρά που είναι έτοιμο από τη φύση του να γίνει γρανίτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το χτυπήσετε στο μπλέντερ.

Υλικά

400 γρ. καθαρισμένο καρπούζι

Μισό ματσάκι μέντα

Μισό λάιμ (ή μισό λεμόνι και μία πρέζα μαύρη ζάχαρη)

Δύο κλωναράκια μέντας

Εκτέλεση

Κρατάμε τη σάρκα από το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο μπλέντερ ή το μούλτι μαζί με το χυμό του λάιμ. Πλένουμε τη μέντα (ή δυόσμο) και βάζουμε στο μπλέντερ 10 φυλλαράκια. Τα χτυπάμε και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη. Ανά δύο ώρες και για τρεις φορές ανακατεύουμε.