Αν και το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν τρελαινόμαστε για σούπα, μία κρύα ντοματόσουπα αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, αλλά όχι θερμίδων. Καιρός λοιπόν να αλλάξουμε συνήθειες…Μία συνταγή του σεφ Χρήστου Γεωργογιαννόπουλου από το blog www.foodsbook.gr. Μπορείτε επίσης να δείτε την εκτέλεση των συνταγών στο κανάλι του στο youtube.

Υλικά

5 ώριμες τομάτες

1 αγγούρι (έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια)

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα χυμό τομάτας

1 κόκκινη πιπεριά

1/2 καυτερή πιπεριά

Eλαιόλαδο

2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

15 γρ. λευκό ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ αρχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά ξεχωριστά, χωρίς όμως να τα λιώσουμε. Θέλουμε να έχει κομμάτια η σούπα μας.Σερβίρουμε στη σούπα, αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά μαζί. Από πάνω γαρνίρουμε με κομμένο αγγούρι.

TIP: Συνδυάζεται τέλεια με σκορδόψωμο. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα υλικά μας όσο πιο πολύ μπορούμε και να τα ανακατέψουμε με το χυμό τομάτας.