Πολύ εύκολο κινέζικο φαγητό που τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδεύσει κάποιο άλλο πιάτο

Υλικά

1 φλ μακρύκοκο ρύζι

2 αυγά

2 κ.τ.σ ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο

2 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια

1 καρότο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ φλ αρακά

1 κ.τ.σ σάλτσα σόγιας και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε και βάζουμε το ρύζι να βράσει σε καυτό νερό για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τον αυγογδάρτη.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τα αυγά και κουνάμε το σκεύος να απλωθούν και να γίνει μια λεπτή ομελέτα. Τα ψήνουμε για 2 λεπτά γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε την ομελέτα σε ένα ξύλο κοπής, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε λωρίδες και μετά πάλι σε κομμάτια.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε επίσης το ρύζι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα κομμάτια της ομελέτας και τη σάλτσα της σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά.