Είναι εύκολη, απολαυστική, υγιεινή και πρέπει να τρώγεται τακτικά, πετρόψαρα εξάλλου υπάρχουν όλο το χρόνο

Υλικά

1 κιλό μικρά πετρόψαρα (σκορπίνες, χάνοι, πεσκανδρίτσες, τσιπούρες, λαβράκια) και 1 φέτα ροφό ή σφυρίδα

2 μεγάλες πατάτες

2 καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

2 κολοκυθάκια

1 ώριμη αλλά σφιχτή ντομάτα

2 κλωνάρια σέλινο

½ φλ ελαιόλαδο

1 λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τις πατάτες σε κύβους και τα καρότα σε ροδέλες. Τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε να βράσουν. Πριν μαλακώσουν εντελώς, προσθέτουμε και τα ψάρια, αφού τα τοποθετήσουμε σε ένα μεταλλικό δίχτυ ή σε τούλι δεμένο σαν πουγκί για να μην διαλυθούν και πέσουν οι αγάνες μέσα στη σούπα και αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Μόλις γίνει η σούπα, βγάζουμε τα ψάρια τα καθαρίζουμε και ξαναρίχνουμε τα καθαρά κομμάτια στο ζωμό, προσθέτουμε το λάδι και το χυμό του λεμονιού χτυπημένα καλά, δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.

Σερβίρισμα

Συνοδεύουμε με ένα δροσερό ασύρτικο Σαντορίνης ή μια Μαντινεία

Τιπς

Καθαρίζουμε τα ψάρια μέσα σε μια λεκάνη με νερό ξύνοντας τα λέπια με ένα μαχαίρι αντίθετα προς τη φορά τους. Κατόπιν ανοίγουμε το κάτω μέρος της κοιλιάς, βγάζουμε τα εντόσθια και αφαιρούμε τα βράγχια.

Οσο πιο μεγάλα είναι τα ψάρια τόσο περισσότερη ώρα χρειάζονται βράσιμο. Είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε από το κεντρικό κόκαλο

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 κ.τ.σ ρύζι. Επίσης στο τέλεος μπορούμε να πασπαλίσουμε τη σούπα με λίγο ξύσμα από λεμόνι