Μια πολύ εύκολη και γευστική σούπα, στην οποία δίνουν ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά και βάθος στη γεύση της οι γαρίδες.

Υλικά

(για 6 άτομα)

300-350 γρ φρέσκο σολομό

250 γρ μικρές γαρίδες, χωρίς το κέλυφος

1κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 μικρή πράσινη πιπεριά

2 μέτρια καρότα

2 μικρές πατάτες (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 1 μικρό κουτί με ντοματάκια

1 φλ λευκό κρασί

1 φλ ζωμό λαχανικών

1 φύλλο δάφνης

από ½ κ.τ.γλ ξερή ρίγανη και βασιλικό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο, κόβουμε την πιπεριά και τις πατάτες σε κύβους και τα καρότα σε ροδέλες. Βάζουμε τις ντομάτες για μισό λεπτό μέσα σε καυτό νερό, έτσι ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις γαρίδες και το σολομό, αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα αν έχει και τον κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και τα σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρασί, το ζωμό, τη δάφνη, τη ρίγανη και το βασιλικό και μόλις η σάλτσα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Ρίχνουμε το σολομό, τις γαρίδες και τον μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο περίπου άλλα 10 λεπτά μέχρι το ψάρι να διαλύεται και οι γαρίδες να γίνουν ροζ.

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό σε κάθε πιάτο

Τιπς

* Αν αγοράσουμε φρέσκιες γαρίδες, αφαιρούμε τα κελύφη τους, τα βάζουμε σε ένα τούλι και βράζουμε μαζί με τη σάλτσα. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, τα πετάμε

* Αν χρειστεί περισσότερα υγρά -ειδικά αν βάλουμε πατάτες- προσθέτουμε περισσότερο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό