Η καλύτερη θέα της Νέας Υόρκης βρίσκεται αναμφισβήτητα στην κορυφή του παρατηρητηρίου. Και η διαδρομή όμως είναι αρκούντως απολαυστική. Ο λόγος για το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το ψηλότερο κτίριο των Ηνωμένων Πολιτειών, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2013 και από τις 29 του προσεχούς Μαΐου θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία καθηλωτική πανοραμική άποψη της Ιστορίας του Μανχάταν από το 1.500 έως σήμερα.

Τα τελευταία 515 χρόνια ζωής του Μεγάλου Μήλου ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών μέσα σε ένα ασανσέρ. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν οι New York Times, μέσα από τις 3D εικόνες που προβάλλονται από εννέα οθόνες 75 ιντσών.

Οπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο ανέβασαν οι New York Times στην ιστοσελίδα τους, σε διάστημα μόλις 47 δευτερολέπτων, το ασανσέρ κάνει το μεγάλο «ταξίδι», από τη φύση και τα ξύλινα σπίτια των πρώτων ολλανδών αποίκων έως τους σύγχρονους ουρανοξύστες.

Το παρατηρητήριο του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου βρίσκεται στον 100ό όροφο, σε ύψος 381 μέτρων. Στον 101ό όροφο, οι επισκέπτες μπορούν να ξαποστάσουν στο καφέ ή να δοκιμάσουν λεπτές γεύσεις στο εστιατόριο, ενώ στον ακριβώς από πάνω όροφο, στον κινηματογράφο, μπορούν να απολαύσουν σε τρισδιάστατη προβολή μία παρουσίαση της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.