Το πρώτο πράγμα που παρατήρησαν όσοι βρέθηκαν Ντάουνινγκ Στριτ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Τζορτζ Οσμπορν ήταν η ενδυματολογική αντίθεση μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομικών.

Ο βρετανός υπουργός φορούσε ένα τυπικό μπλε κοστούμι, σε αντίθεση με τον έλληνα ομόλογό του που ήρθε με ένα δερμάτινο μπουφάν, το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και τα χέρια στις τσέπες.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Guardian. Με βιτριολικό βρετανικό χιούμορ, η εφημερίδα έσπευσε να σχολιάσει: «Αν θέλετε σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναζητήστε την αλλού. Αλλά αν επιθυμείτε στιλιστική ανάλυση για την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης περνούσε την Ντάουνινγκ Στριτ, σαν τον Σον Ράιντερ των Black Grape την εποχή που τραγουδούσε “It’s Great When You’re Straight… Yeah”, τότε λάβετε θέση» σχολίασε η συντάκτρια Ίμοτζεν Φοξ.

Περιγράφοντας με περισσή παραστατικότητα τη στιγμή της συνάντηση των δύο υπουργών, ο Guardian αναφέρει: «Ο Οσμπορν, με το τύπου ‘Ιούλιος Καίσαρας’ κούρεμα του και το σωστό κοστούμι έδινε το χέρι του σε έναν άνδρα που φορούσε ένα λαμπερό γαλάζιο πουκάμισο, κατάλληλο για το Wetherspoons (σ.σ. αγγλική παμπ), και ένα παλτό έμπορου ναρκωτικών από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το ξυρισμένο κεφάλι, η στάση πορτιέρη με τα ανοιχτά πόδια και τα χέρια στην τσέπη και το άνετο χαμόγελο τόνιζαν περισσότερο την εμφάνιση αυτή».

«Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε μία διαπραγμάτευση μιμούμενοι το πρόσωπο που θα συναντήσουν. Όταν δεν το κάνουν, υπάρχει λόγος. Ο Βαρουφάκης πρέπει να ήταν σίγουρος ότι ο Οσμπορν και οι υπόλοιποι θα φορούσαν κοστούμια. Το γεγονός ότι η ιδιοσυγκρασία του δεν πλησίασε καν τη συντηρητική επιλογή τους, πρέπει να ερμηνευθεί τουλάχιστον ως αυτοπεποίθηση».

Η εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι δεν κατακρίνει το στιλ του κ. Βαρουφάκη, το ντύσιμο του οποίου αποκαλεί [κάζουαλ», αλλά «όποιος δεν βρίσκει την ενδυματολογική επιλογή του αταίριαστη και άτοπη για την περίσταση λέει ψέματα».

Στον υπότιτλο πάντως του δημοσιεύματος ο Guardian λέει «μπράβο» (well done) στον Γιάννη Βαρουφάκη, γιατί επέλεξε ένα δερμάτινο πανωφόρι και ένα φανταχτερό πουκάμισο, «μία ασυνήθιστη ενδυμασία για μία διεθνή οικονομική συνάντηση».