Η ταινία τιτλοφορείται «Το παιχνίδι της μίμησης» (The Imitation Game), ένα φιλμ για τον μυστηριώδη και καταραμένο βρετανό μαθηματικό Αλαν Τούρινγκ, που στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «έσπασε» τον κωδικό Εnigma των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων συμβάλλοντας στην τελική νίκη κατά του Χίτλερ.

Πρωταγωνιστής της ταινίας – και φαβορί για τα Οσκαρ – ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος τελευταία βρίσκεται παντού έχοντας καταγοητεύσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Και όχι άδικα. Μετά το τηλεοπτικό «Sherlock», το υπέροχο κατασκοπικό θρίλερ «Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι» (2011), το μπλοκμπάστερ «Star Trek Into Darkness» (2013) και τα οσκαρικά «Αύγουστος» και «12 χρόνια σκλάβος» (2013), ο38χρονος λονδρέζος ηθοποιός είναι αυτή την εποχή ό,τι πιο εκλεπτισμένο αλλά και εμπορικό έχει να προσφέρει το Χόλιγουντ.

Τελευταίο του κατόρθωμα; Καλεσμένος του MTV για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας, ο Κάμπερμπατς πρωταγωνιστεί σε ένα άλλο… παιχνίδι μίμησης: Καλείται μέσα σε ένα λεπτό να μιμηθεί 11 συναδέλφους του στο πώς θα καλούσαν τον κόσμο να δει το φιλμ «The Imitation Game».

Και είναι με μια λέξη απολαυστικός!