Ο αιώνιος έφηβος του Χόλιγουντ έγινε 40 ετών. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είχε γενέθλια την Τρίτη – καθώς έχει γεννηθεί στις 11 Νοεμβρίου 1974 στο Λος Αντζελες. Με αυτήν την αφορμή απαριθμούμε 40 πράγματα που ίσως γνωρίζαμε ίσως και όχι για αυτόν τον πολυτάλαντο αστέρα.

1. Ο πρώτος ρόλος του σε ταινία ήταν στην κωμωδία τρόμου «Critters 3» (1991), και όχι ως Τόμπι Γουλφ στην ταινία «This Boy’s Life», με την οποία σε ηλικία 18 ετών έγινε ευρύτερα γνωστός.

2. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο διάλεξε τον Ντι Κάπριο ανάμεσα σε εκατοντάδες αγόρια για το ρόλο στην ταινία «This boy’s life».

3. Εχοντας αφήσει γένια ο Ντι Κάπριο μίλησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ειδική Ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

4. Ενας δημοσιογράφος κάποτε χαρακτήρισε τον Ντι Κάπριο «βαρετό», επειδή μπορούσε να ονοματίσει από μνήμης 20 απειλούμενα με εξαφάνιση είδη.

5. Το πάθος του για την κλιματική αλλαγή και τον ακτιβισμό είναι τέτοιο που η επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρεται κατά 80% στο περιβάλλον και κατά 20% στον «Λύκο της Γουόλ Στριτ».

6. O ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, και χρειάστηκε να μιλήσει με έναν ειδικό για τα ναρκωτικά ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το φιλμ «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ».

7. Ο Ντι Κάπριο και ο συμπρωταγωνιστής του στο φιλμ ο Τζόνα Χιλ, παρακολούθησαν βίντεο στο YouTube του «πιο ναρκομανή ανθρώπου στον κόσμο» για να εμπνευστούν.

8. Ο Λεονάρντο ήταν για πρώτη φορά υποψηφιότητα για Οσκαρ το 1993 για τον ρόλο του ως Αρνι Γκρέιπ στην ταινία «What’s Eating Gilbert Grape».

9. Υστερα από 21χρόνια δεν έχει ακόμα κερδίσει Οσκαρ, μολονότι έχει προταθεί πέντε φορές.

10.Συνολικά και εκτός από τα Οσκαρ, ο Ντι Κάπριο έχει προταθεί για οκτώ Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild), τρία βραβεία BAFTA και δύο βραβεία Saturn – δεν έχει κερδίσει ούτε ένα!

11. Ως παιδί, φοίτησε στο πειραματικό σχολείο του University Elementary School (τώρα ονομάζεται UCLA Lab School).

12. Επειδή, φοιτώντας στο συγκεκριμένο σχολείο, ήταν απομονωμένος από τα παιδιά της γειτονιάς του, θέλησε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

13. Η μητέρα του τον ονόμασε Λεονάρντο επειδή όταν ήταν έγκυος και κοίταζε έναν πίνακα ζωγραφικής του Ντα Βίντσι σε ένα μουσείο, ο Λίο κλώτσησε για πρώτη φορά.

14. Το όνομα της μητέρας του ήταν Ιρμελίν ντι Κάπριο, και γεννήθηκε στη Γερμανία.

15. Ο πατέρας του, Τζορτζ ντι Κάπριο, είναι μισός από τη Βαυαρία και μισός Ιταλός.

16. Η Σάρον Στόουν πλήρωσε ολόκληρο τον μισθό του, για την ταινία «The Quick and the Dead» (1995) επειδή τον ήθελε στην ταινία οπωσδήποτε.

17. Στην εποχή των άγριων νιάτων, όταν ήταν 20άρης, η παρέα του ήταν γνωστή ως «Pussy Posse».

18. Κάποια στιγμή, ο μάγος Ντέιβιντ Μπλέιν, ο ηθοποιός Τόμπι Μαγκουάιρ και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Χάρμονι Κορίν ήταν όλοι μέρος της εν λόγω παρέας.

19. Ο φωτογράφος Πάτρικ ΜακΜιούλαν φωτογράφησε τον Μπλέιν, τον Ντι Κάπριο και τον ηθοποιό Λούκας Χάας (ένα άλλο μέλος της Pussy Posse) σε μια σπάνια πόζα το 1995.

20. ΟΝτι Κάπριο είχε τη φήμη του τσιγκούνη και ότι δεν άφηνε φιλοδώρημα στα μπαρ όπου σύχναζε είναι γνωστό ότι δεν αφήνει tips στα μπαρ που συχνάζει.

21.Ως ηθοποιός θεωρείται χρυσοφόρος για τη βιομηχανία του θεάματος. Στην πραγματικότητα είναι ο ηθοποιός με τις μεγαλύτερες εισπράξεις ταινιών, ενώ δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε σίκουελ.

22.Το 7% των έφηβων κοριτσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δει τον «Τιτανικό» δύο φορές μέσα στις πέντε πρώτες εβδομάδες προβολής του φιλμ.

23. Το 1998 έναν χρόνο μετά τον «Τιτανικό» ο Ντι Κάπριο καταδιώχτηκε μέσα στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι από μια ομάδα υστερικών κοριτσιών.

24. Σύμφωνα με το βιβλίο του Mαρκ Μπέγκο «Leonardo DiCaprio: Romantic Hero», ο Ντι Κάπριο είχε σχεδιάσει μια σβάστικα στο μέτωπό του όταν ήταν μαθητής σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τον Τσαρλς Μάνσον.

25. Οι θαυμαστές του έχουν κυκλοφορήσει ένα φανταστικό ερωτικό διήγημα στο οποίο ο ΝτιΚάπριο είναι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση.

26. Μια άλλη φανταστική ιστορία που έχει απήχηση μεταξύ των θαυμαστών του είναι αυτή που ο ΝτιΚάπριο παίρνει επιτέλους Οσκαρ αλλά είναι η τελευταία ημέρα της ζωής του.

27. Και ένα τρίτο φανταστικό επεισόδιο της ζωής του ΝτιΚάπριο τον φέρνει να έχει φτιάξει ένα δεντρόσπιτο για να αποφεύγει τους παπαράτσι.

28. Ο Ντι Κάπριο γνώρισε τον πραγματικό απατεώνα Φρανκ Αμπαγκνεϊλ, τον οποίο ενσάρκωσε στην ταινία του Σπίλμπεργκ «Catch me if you can» (2002)

29. Γοητεύτηκε τόσο που προσκάλεσε τον Αμπαγκνεϊλ στο σπίτι του.

30. Το 2013 στο Hollywood Reporter, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ αποκάλυψε ότι αυτός και ο Ντι Κάπριο μισούσαν ο ένας τον άλλον όταν πήγαιναν για το δοκιμαστικό για την ταινία «Basketball Diaries» (1995).

31. Προφανώς χρειάστηκε μόνοι μια στιγμή για να αλλάξουν γνώμη. Ο Γουόλμπεργκ περιγράφει: «Αρχίζουμε λοιπόν τα δοκιμαστικά και τον κοιτάζω και με κοιτάζει και κάνουμε τη σκηνή και είναι η φάση που λες «αυτός είναι καλός»».

32. Η συγγραφέας Γκρέις Καταλάνο είχε γράψει όχι ένα αλλά δύο βιβλία για τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, προτού καν εκείνος γίνει 25 ετών.

33. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη σε ηλικία 5 χρόνων στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Romper Room», αλλά τον έδιωξαν επειδή «ήταν πολύ ζωηρός».

34. Κάποτε βοήθησε την τότε φίλη του Μπιζού Φίλιπς, να πάρει ρόλο στην ταινία «Black and White» (1999).

35. Η γυναίκα που έμεινε περισσότερο στο πλευρό του είναι η βραζιλιάν καλλονή Ζιζέλ Μπίντχεν, με την οποία ο Ντι Κάπριο ήταν ζευγάρι από το 2000 έως το 2005. Η σχέση τους όμως ήταν ασταθής και η ίδια η Ζιζέλ είχε πει ότι είχε βαρεθεί τον άστατο χαρακτήρα του Ντι Κάπριο.

36. Εκανε δοκιμαστικό για τον ρόλο του Αλαν Τούρινγκ στην ταινία «The imitation game», αλλά τελικά τη δουλειά την πήρε ο Μπένεντικ Κάμπερμπατς, από τα φαβορί για τα Οσκαρ…

37. Ηθελε να παίξει στο μιούζικαλ του Μπαζ Λούρμαν «Moulin Rouge» (2001) αλλά η κακή φωνή του του στέρησε τον ρόλο που πήγε στον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

38. To 1993 είχε απορρίψει τον ρόλο του Μαξ Ντένισον στην κωμωδία τρόμου «Hocus Pocus» παρόλο που τα χρήματα που του πρόσφεραν ήταν όπως έχει πει, περισσότερα από όσα φανταζόταν.

39. Σύμφωνα με τον Guardian, o Ντι Κάπριο καπνίζει ηλεκτρονικά τσιγάρα.

40. Ο Ντι Κάπριο γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του πέρυσι με μια φιλανθρωπική οργάνωση στην οποία τραγούδισε ο ράπερ Κάνιε Γουέστ. Ενα γραφείο δημοσίων σχέσεων ανήρτησε στο Instagram βίντεο από την εκδήλωση στην οποία ο Ντι Κάπριο προσέλκυσε τρία εκατ. δολάρια για το ίδρυμα που έχει συστήσει για την προστασία του περιβάλλοντος.