Στη μάχη κατά της ομοφοβίας επιστρατεύτηκαν οι αστέρες της αγγλικής Αρσεναλ: Ολιβιέ Ζιρού, Μικέλ Αρτέτα, Θίο Γουόλκοτ, Αλεξ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Σάντι Καθόρλαπρωταγωνιστούν σε ένα μικρό βίντεο που θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Οι άσοι της Αρσεναλ αυτοσαρκάζονται και προβάλουν τα ελαττώματά τους, καταλήγοντας πως πρέπει κανείς να τους αποδεχτεί όπως είναι. «Δεν μπορώ να αλλάξω το ύψος μου» λέει ο Σάντι Καθόρλα που είναι από τους πιο κοντούς ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ και μόλις που καταφέρνει να εμφανιστεί στην κάμερα. «Δεν μπορώ να αλλάξω το ότι το μαλλί μου είναι τέλειο» λέει ο αρχηγός ο αρχηγός Μικέλ Αρτέτα, ενώ ρίχνει λακ στην κόμη του. «Δεν μπορώ να αλλάξω το ότι μοιάζω με τον Λούις Χάμιλτον» λέει από την πλευρά του ο Θίο Γουόλκοτ. «Δεν μπορώ να αλλάξω το ότι μοιάζω με χελονονιτζάκι» απαντά ο Αλεξ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν. «Δεν μπορώ να αλλάξω ότι είμαι υπέροχος» απαντάει ο Γάλλος Ολιβιέ Ζιρού.

Οι παίκτες των Κανονιέρηδων επισημαίνουν ότι μπορούν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο και να διώξουν την ομοφοβία από τα γήπεδα. Γι’ αυτό και καλούν τους πάντες να χρησιμοποιούν τα πολύχρωμα κορδόνια που έχουν γίνει σύμβολο της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.