Πότε θα φορέσει γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτή η ερώτηση, μεταξύ πολλών άλλων, τέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Star – άλλωστε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συχνά απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης με τις ενδυματολογικές του επιλογές με πιο πρόσφατο παράδειγμα το πουκάμισο Burberry στη ΔΕΘ.

Για τη γραβάτα, την οποία ο Αλ. Τσίπρας δεν φοράει ποτέ, ούτε στις επίσημες συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, ούτε όταν γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ακόμη και αν ήθελα να φορέσω γραβάτα – διότι σας μιλάω ειλικρινά δεν είναι κάτι που το κάνω επειδή έχω κάποιο «κόνσεπτ» αμφίεσης – αλλά επειδή έτσι ξεκίνησα και κουβαλάω ένα «βάρος» μαζί μου, το“βάρος” του ότι αν ποτέ φορέσω θα θεωρηθεί ότι είναι μία μετατόπιση προς τον συμβιβασμό, σημειολογική μετατόπιση προς τον συμβιβασμό».

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι όταν ήταν στρατεύσιμος κελευστής στο Ναυτικό – στη στρατιωτική του θητεία – και έπρεπε να φοράει γραβάτα, δεν ήξερε πώς να τη δένει και είχε μια έτοιμη δεμένη.