Μοιάζει με γάτα που μεγάλωσε δίπλα σε… πυρηνικό εργοστάσιο, ή – ακόμη χειρότερα – με εξωγήινο ον.

Η εικόνα της αλλόκοτης «μισής γάτας» που ανέβηκε την Τρίτη στον ιστότοπο Imgur έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσε σοκ σε πολλούς χρήστες.

Η φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται μια λευκή γάτα χωρίς αυτιά, με μόνο δύο πόδια και ουρά, υποτίθεται ότι εμφανίστηκε στην υπηρεσία φωτογραφικής απεικόνισης Street View της Google από όπου ισχυρίστηκε ότι την αντέγραψε ο άνθρωπος που την ανέβασε στο Imgur.

Η φωτογραφία διαδόθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων και σύντομα την είδαν περισσότεροι από

200.000 χρήστες.

Στην αρχή γράφτηκαν σχόλια «συμπάθειας» για το παράξενο πλάσμα. Ωστόσο, οι πιο παρατηρητικοί χρήστες, γρήγορα αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. «Αυτή η εικόνα είναι πιο παλιά από το ίδιο το Google StreetView. Την έχω δει εδώ και πολύ καιρό» έγραψε ένας χρήστης του ιστότοπου Reddit.

Αργότερα, προέκυψε ότι η εικόνα είχε πράγματι κυκλοφορήσει στο Ιντερνετ πολύ πριν από την έναρξη λειτουργίας του StreetView (και, συνεπώς, δεν θα μπορούσε να έχει συλληφθεί από τον φωτογραφικό φακό των οχημάτων της Google).

Πρόκειται για φωτομοντάζ ενός ευφάνταστου χρήστη ο οποίος ήθελε, προφανώς, να τρομάξει όσους θα έβλεπαν την εικόνα.

Ενας άλλος χρήστης του Imgur δημοσίευσε μια φωτογραφία (βλ. ένθετη εικόνα), υποστηρίζοντας ότι είναι η πρωτότυπη.

Η γάτα Thumbelina («Τοσοδούλα»), όπως την ονόμασε, εμφανίζεται να περπατά κατά μήκος ενός δρόμου στην Οτάβα του Καναδά. Η αυθεντική γάτα, έχει, φυσικά, τέσσερα πόδια και δύο αυτιά.