Καθώς η Βοστώνη έζησε το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της για τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ώσπου αυτός συνελήφθη αργά της νύχτας της Παρασκευής, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης αδιαφόρησε για τον αδελφό του, τον 26χρονο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος είχε πέσει νεκρός ένα 24ωρο νωρίτερα σε μια αιματηρή συμπλοκή στο Γουότερταουν.

Ποιος όμως ήταν τελικά ο Ταμερλάνος; Ο άνθρωπος που φέρεται ότι τοποθέτησε τις φονικές βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης την περασμένη Δευτέρα, αποκωδικοποιείται από 26 στοιχεία που συγκέντρωσε το περιοδικόNew York.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφήταν 26 ετών.

Σε παιδική ηλικία έφυγε από την Τσετσενία με την οικογένειά του για να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Στην Αμερική ζουν από το 2002

Η διεύθυνση του σπιτιού του 410 Norfolk Street στο Κέμπριτζ, όπου συγκατοικούσε με τον αδελφό του, τον άλλο ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση.

Είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Στο YouTube, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο αφιερωμένο στην προφητεία των Μαύρων Banners της Khurasan, όπου σ’ αυτό ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ. αγκαλιάζεται με ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Επίσης ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ δημοσίευσε δύο βίντεο σχετικά με την τρομοκρατία, αλλά έχουν διαγραφεί.

Του άρεσε η πυγμαχία και ασχολήθηκε αρκετά με το σπορ αυτό, συμμετέχοντας το 2009 στο Εθνικό Πρωτάθλημα.

Το 2010, κέρδισε το αναγνωρισμένου κύρους έπαθλο Rocky Marciano στη Νέα Αγγλία, ως πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία.

Εξέφρασε την ελπίδα να επιλεγεί για την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και να πολιτογραφηθεί αμερικάνός πολίτης.

Συναθλητής του, τον περιγράφει αλαζονικό, ήσυχο και καλό άνθρωπο, ενώ συνήθιζε να τα «δίνει όλα» σε αυτούς που θέλανε να μάθουνε τα μυστικά της πυγμαχίας.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ είχε μια αρκετά παχιά προφορά, αλλά τα αγγλικά του ήταν αρκετά καλά.

Σύμφωνα με τον φίλο και συναθλητή του για ένα χρόνο, σε ηλικία γύρω στα 21- 22, δούλεψε ως ντελίβερι σε εστιατόριο – καφέ της πόλης.

Κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκε ότι «δεν έχω κανέναν αμερικανό φίλο, και δεν τους καταλαβαίνω».

Του άρεσε η ταινία «Μπόρατ», ενώ οδηγούσε Μερσεντές.

Δεν έκανε χρήση αλκοόλ, ούτε και κάπνιζε, καθώς «Ο Αλλάχ είπε καθόλου αλκοόλ»

Παρακολούθησε μαθήματα Bunker Hill Community College στη Βοστόνη σαν φοιτητής μερικής απασχόλησης για τρία εξάμηνα, το φθινόπωρο του 2006, την άνοιξη του 2007, και το φθινόπωρο του 2008. Φιλοδόξία και όνειρό του ήταν να γίνει μηχανικός.

Όμως κάποια στιγμή εγκατέλειψε το σχολείο, καθώς έγινε περισσότερο θρήσκος , σύμφωνα με μια μαρτυρία ενός οικογενειακού φίλου Η κοπέλα του ήταν μισή ιταλικής και μισή πορτορικανικής καταγωγής..

Το 2009 συνελήφθη για επίθεση κατά της τότε φίλης του.

Ηταν λάτρης της χιπ – χοπ μουσικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon υπάρχει μια λίστα με επιθυμίες του Ταμερλάν Τσαρνάεφ σε βιβλία, όπως: «Allah’s Mountains», “The Battle for Chechnya” “The I.D. Forger: Homemade Birth Certificates & Other Documents Explained”, όπως και το “How to Win Friends & Influence People” και άλλα.