Ο Τζέρεμι Κλάρκσον περιλαμβάνεται στους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του αυτοκινήτου!

Ο διάσημος παρουσιαστής της βρετανικής εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear στο BBC μπορεί να θάψει ή να εκτοξεύσει τις πωλήσεις ενός νέου μοντέλου ανάλογα με την κριτική του. O 53χρονος δημοσιογράφος διατηρεί εκτός των άλλων στήλη στις εφημερίδες Sunday Times και Sun, ενώ λατρεύει τις μηχανολογικές κατασκευές και τα μηχανοκίνητα του βρετανικού στρατού.

Παροιμιώδη είναι εξάλλου τα φαρμακερά σχόλια, εξαιτίας των οποίων έχουν υποβληθεί εναντίον του και του τηλεοπτικού δέκτη BBC πάνω από εκατό μηνύσεις. Αναμενόμενο βέβαια, αν κρίνουμε από τις 24 ατάκες που σταχυολογήσαμε και παραθέτουμε ακολούθως:

1. «To Renault Espace αποτελεί πιθανότατα το καλύτερο πολυμορφικό. Όχι ότι είναι και κάτι για να το φωνάζεις. Είναι σα να λες «α ωραία, έχω σύφιλη, το πιο ανώδυνο απ’ όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»».

2. «Το Suzuki Wagon R πρέπει να αποφεύγεται όπως το σεξ χωρίς προφυλάξεις με μια τραβεστί από την Αιθιοπία».

3. «Καλύτερα να στειρωθώ, παρά να αγοράσω ένα Ford Galaxy».

4. «Θεωρώ τη Ferrari μια μικρότερη εκδοχή του Θεού».

5. «Μια λέξη μόνο χαρακτηρίζει το Vectra, αρχίζει από σκ… και τελειώνει σε …τα».

6. «Δεν καταλαβαίνω το νόημα των λεωφορειολωρίδων. Γιατί δηλαδή οι φτωχοί θα πρέπει να φτάνουν γρηγορότερα από εμένα στον προορισμό τους;»

7. «Οι Αμερικανοί είναι πολύ χοντροί και δεν έχουν το στυλ για να φτιάχνουν αξιοπρεπή αυτοκίνητα».

8. Για την BMW Χ3: «Αν είσαι κλινικά παράφρων, δηλαδή ξυπνάς το πρωί και νομίζεις ότι είσαι κρεμμύδι, τότε αυτό είναι το αυτοκίνητο για σένα».

9. «Ένα Range Rover που διανύει 10.000 μίλια το χρόνο ρυπαίνει λιγότερο από μια αγελάδα που κλάνει».

10. «Η Aston Martin DB9 δεν είναι απλά ένα σπορ αυτοκίνητο, είναι τσόντα».

11. «H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν, το να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει».

12. «Η Corvette Z6 είναι εν πολλοίς σαν τον έρπη. Περνάς καλά όταν τον κολλάς, αλλά δεν είναι και τόσο ωραία για να το βιώνεις καθημερινά. Από το να ζω κάθε μέρα με αυτό το αυτοκίνητο προτιμώ να κολλήσω τη γρίπη των πτηνών».

13. «Η Buick LeSabre ήταν για τα σκουπίδια όταν ήταν καινούρια, κατασκευάστηκε από ηλίθιους και εξακολουθεί να είναι για τα σκουπίδια».

14. «Είναι πολλά πράγματα που προτιμώ να κάνω από το να οδηγώ μια Porsche Cayman. Όπως το να γλείψω την ιδρωμένη πλάτη του Bernard Manning σε ένα νυχτερινό κέντρο». Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της: «Δε θα μπορούσε να τραβήξει ούτε ένα γρασαρισμένο παλούκι από τον πάτο ενός γουρουνιού».

15. Για το Audi RS4 Cabrio: «Ο μόνος άνθρωπος που έδειχνε ωραίος σε τετραθέσιο καμπριολέ ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ».

16. Για τη Lotus Elise: «Το αμάξι έχει περισσότερη πλάκα ακόμη και από το να πέσει ολόκληρη η γαλλική αεροπορία σε ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων».

17. Για το Dodge Viper: «Είναι το αμερικανικό συνώνυμο για το σπορ αυτοκίνητο, μάλλον με τον ίδιο τρόπο που ο Τζωρτζ Μπους είναι το συνώνυμο για ένα πρόεδρο».

18. Για τη Ferrari Enzo: «Κάλεσα στο τηλέφωνο τον Jay Kay (τραγουδιστή των Jamiroquai) που έχει μία και τον ρώτησα αν μπορούμε να τη δανειστούμε. Μου απάντησε: «Ναι, αν μπορώ να δανειστώ την κόρη σου, γιατί είναι το ίδιο πράγμα».

19. Για τη Chevrolet Corvette: «Οι Αμερικανοί μας κάνουν κηρύγματα για δημοκρατία, αλλά δε με αφήνουν να απενεργοποιήσω το traction control».

20. «Το να λες σε ένα δείπνο ότι οδηγείς Nissan Almera είναι σα να λες ότι έχεις τον ιό έμπολα και ετοιμάζεσαι να φτερνιστείς».

21. Για την Porsche Cayenne: «Έχω δει πληγές από γάγγραινα που είναι ωραιότερες».

22. «Όποτε υποφέρω από αϋπνία, κοιτάζω μια φωτογραφία ενός Toyota Camry και κοιμάμαι αμέσως».

23. Εξηγώντας το τούρμπο: «Τα αέρια της εξάτμισης μπαίνουν στην τουρμπίνα, την περιστρέφουν, γίνεται ένα μαγικό και πηγαίνεις πιο γρήγορα».

24. «Το να έχεις μια Aston Martin DB9 και να μην την οδηγείς, είναι σαν να έχεις την Keira Knightly στο κρεβάτι σου και να κοιμάσαι στον καναπέ».